İşte en güzel anneler günü mesajları;

Dünyanın en güzel en iyi annesi anneler günün kutlu olsun.

Her zaman senin karşında masum ve sevgine muhtaç bir çocuk ruhuyla dururum. Çünkü sen benim annemsin. Beni benden çok tanıyansın, bilensin. Bana sarıldığın zaman tüm dertlerimi yok edensin. Anneler günün kutlu olsun ey aziz kadın, annem!

Bana verdiğin sevgiyle bütün dünyam çiçek açtı. Onları hiç soldurmadım annem. Anneler günün kutlu olsun.

Sen evimizin kraliçesi, başımızın tacısın.. En aziz varlığımız, anneler günün kutlu olsun annem.

Her şeye değer senin sonsuz sevgin... Annem annem... Seni çok arıyorum... Çok özledim. Anneler günün kutlu olsun biricik meleğim.

Annem senin sevgin dünyamı ısıtan tek güneştir. Hiç ışığın eksilmeyecek biliyorum. Varlığınla mutluyum. Anneler günün kutlu olsun sevgili annem.

Sınırsız bir sevgi, anlatılmaz bir sevgiyle beni seven annem, sana layık olmak için yaşıyorum. Anneler günün kutlu olsun.

Anneler günün kutlu olsun Annem! Her zaman söylemesem de seni çok sevdiğimi bir tek sen biliyorsun.

Dun sana kızdıklarımı bugün ben yapıyorum anne. Çünkü aslında senin küçük bir kopyanım. Umarım senin kadar sevgi dolu olurum.

Meğer dilimdeki ve beynimdeki en güzel kelime senin adınmış. Sana her seslenişimde ya acım dinmiyor ya da sevgim coşuyor… Anneler günün kutlu olsun.

Eğer bana gözlerinle değil de kalbinle bakmış olsaydın, seni ne kadar sevdiğimi çok iyi anlardın…Anneler günün kutlu olsun.

Dünyada kimseyi seni sevdiğim kadar sevemem, bağlanamam. Anneler günün kutlu olsun canım annem.

Anneciğim benim, hüznümü sevince dönüştüren tek insansın. Anneler günü kutlu olsun bitanem.

Sabırlısın, sıcaksın, şefkatlisin, koruyucumsun, bağışlayansın... Annemsin. Seni çok seviyorum.

Dünyanın en güzel, en iyi annesi, anneler günün kutlu olsun.

Benim bitanecik tatlı annem, senin çocuğun olduğum için her zaman gurur duydum. Ellerinden öperim.

ÜNLÜLERDEN ANNELER GÜNÜ MESAJLARI

İvana Sert & Nada Smiljkovic
Annem benim en yakın arkadaşım. Kalbimin, canımın bir parçası. Annem Sırbistan’da olduğu için her Anneler Günü’nde ona mutlaka çiçek gönderiyorum. Ama eğer yanımda yani İstanbul’daysa, güzel bir sürpriz hazırlıyorum. O bana her zaman yalan söylemeyip, dürüst olmam gerektiğini öğütlerdi. Vicdanlı ve merhametli bir kadın olmamı nasihat eder. Ben de şimdi onun bana öğrettiklerini oğlum Ateş’e söylüyorum. Cana yakınlığım, neşeli ve güleryüzlü biri olmam ona çekmiş. Annem 60 yaşında ama hâlâ her sabah sporunu yapar; bu da bana geçen bir başka özelliği. O gerçekten özel bir kadın.

Kenan Doğulu & Serpil Doğulu
Annemi çok seviyorum. Karakterimdeki birçok özelliğimi de ondan almışım. Bunun için de gurur duyuyorum. Ona yıllar içinde büyük sürprizlerim oldu, hatta hatırladığım kadarıyla bir seferinde ona özel beste yapmıştım. Bu yıl da onun için bir şarkı hazırladım. Anneciğim benim her şeyim.

Şeyda Coşkun & Aysel Coşkun
Anneler belli bir yaştan sonra emeklerinin karşılığını aldıklarını görmek isterler. Bu anneleri mutlu ediyor. Ben de sık sık yanımdayken anneme sarılırım. Eve geldiğimde onun o muhteşem kokan kurabiye kokularını duymak gerçekten en sevdiğim şey. Ona hiç ummadığı anda ikinci torunu vermek büyük sürpriz oldu. Ona Anneler Günü için seyahat planı yapacağım sanırım. Kimse için kötü konuşmamamı ve günah almamamı söyler. Temizlik ve titizlik huyum ondan geçmiş.

Işın Karaca & Şeniz Büyükkaraca
Sanırım kızım ve oğlumdan ‘Seni seviyorum’ cümlesini duyduğumda dünyamın ne kadar kıymetli olduğunu anladım. Bir gün annemin evi soyulmuştu ve evden tüm mücevheratları gitmişti. Annem yıllarca buna çok içerledi. Çünkü genç kızlığından kalan ve manevi değeri yüksek eşyalar vardı. İlk kazandığım büyük para ile o mücevherleri yerine koydum ve Anneler Günü’nde verdim. Klasik bir anne hareketi ile karşılaştım; önce bu kadar harcama yapmama çok kızdı ama ardından çok duygulandı ve sevindi. Çok bilge bir kadındır. Sadece duygusal bilgeliği yok. Aynı zamanda olaylara enteresan perspektiflerden bakar. Bugün hâlâ her şeyimi anneme danışırım. Ama en güzel öğüdü, ‘Sevdiklerine iyi bak…’dır.

Özgün & Ayfer Uğurlu
Anneme sevgimi birkaç cümleyle ifade etmeye kalkmak haksızlık olur. Eminim ki o benim onu ne kadar sevdiğimi çok iyi biliyor. Bir gün, Ankara’da yatılı okurken haber vermeden Eskişehir’e yanlarına gidip kapıyı çalmıştım. Annemin o an yüzündeki ifadeyi asla unutamam. Annem hep, ‘Sen ne yapacağını bilirsin yavrum ama lütfen kendine dikkat et’ der. Düzenli olmam, planlı ve programlı olmam annemin bana bıraktığı miraslar.

Suzan Kardeş & Mevlüde Kardeş
Bir çocuk bile zorken, beş çocuk büyütüp yetiştirdiği için anneme teşekkür ederim. Sonsuz saygıyı hak ediyor annem, onu çok seviyorum. Annem bir gün Kosova’da tatildeydi, Anneler Günü’nde sürpriz yapıp yanına gitmiştim. Çok heyecanlanınca bir daha sürpriz yapmamaya karar verdim. Annem çocukken hep, yaz aylarının geldiğini dizlerimden anlardı ve düşmemem için nasihat ederdi.

Genelkurmay'dan anneler günü mesajı
Orgeneral Özel, "Anneler Günü" dolayısıyla yayımladığı mesajında, "Ebedi Başkomutanımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün; "Bu millet, esas terbiyesini aileden almaktadır. Türk milleti öyle analara sahiptir ki, her devrin büyük adamlarını bu analar yetiştirmiştir. Türk kadını daha yüksek nesiller yetiştirmeye kabiliyetlidir" vecizesini anımsatarak aile, toplum ve devlet hayatı açısından Türk kadınının önemini vurguladı.

 Özel, fedakar annelerin "Anneler Günü"nü kutlayarak, aile yapısının muhafazasında, kültürel değerlerin, gelenek ve göreneklerin yaşatılmasında, geleceğe umut ve güvenle bakan, çalışkan ve idealist nesillerin yetiştirilmesinde en büyük payın annelere ait olduğunu kaydetti.

Orgeneral Özel, mesajında şu ifadelere yer verdi:

 "Hiçbir karşılık beklemeksizin bütün varlığını evladı için feda eden, çocuklarına karşı sevgisi hiçbir zaman eksilmeyen, kendi çocukları kadar bütün insanlığın çektiği sıkıntılarla dertlenen annelerimiz, yalnızca evlerimizin değil ülkemizin de birlik ve dirlik içerisinde bulunmasının garantisidir. Bu anlamlı gün vesilesiyle, başta bizleri Vatan uğruna hizmet etmek üzere yetiştiren saygıdeğer annelerimiz, çocuklarımızı milli değerlerimiz çerçevesinde yetiştiren ve huzur içerisinde çalışmamıza imkan tanıyan değerli eşlerimiz ve annelik vasfını taşıyan kıymetli personelimiz olmak üzere, bütün annelerin anneler gününü kutluyor; aileleri, evlatları ve tüm sevdikleriyle birlikte sağlık, mutluluk ve huzurla dolu bir ömür geçirmeleri temennisiyle sevgi ve saygılarımı sunuyorum."
Editör: İsveç Gündemi