ABD’de, 14. Boston Türk Film Festivali'nde, Ömer Lütfi Akad, 1973'te yönetmenliğini yaptığı "Gelin" filmiyle anıldı. Filmin gösterimine katılan oyuncu Hülya Koçyiğit’e onur plaketi verildi.

Boston’da 19 Mart’ta başlayan festival kapsamında, 2011 yılında hayatını kaybeden yönetmen Akad anısına  1973'te yönetmenliğini yaptığı "Gelin" filmi gösterildi.

Filmin oyuncusu Hülya Koçyiğit, gösterim sonrasında seyircilerle söyleşi yaptı.

Hülya Koçyiğit, Akad'ın "Anadolu Üçlemesi" olarak adlandırılan ve en iyi 100 Türk filmi arasında seçilen üç filmi "Gelin", "Düğün" ve "Diyet"te oynamış olmanın kendisi için bir onur vesilesi olduğunu söyledi.

Kariyeri boyunca çok iyi yönetmenlerle çalıştığını, bunun büyük bir şans olduğunu dile getiren Koçyiğit, Türk sinemasının son yıllarda büyük bir gelişme gösterdiğini, hem çekilen filmlerin kalitesi hem de uluslararası yarışmalardaki başarıları dolayısıyla genç yönetmenlerle gurur duyduğunu belirtti. Koçyiğit, her zaman onların yanında yer almaya ve destek olmaya hazır olduğunu ifade etti.

Söyleşi öncesinde Koçyiğit’e, Boston Türk Film Festivali Direktörü Erkut Gömülü tarafından, Türk sinemasına yaptığı katkılar dolayısıyla onur plaketi takdim edildi.

Bu arada Boston Başkonsolosu Ömür Budak ve eşi Esra Budak da Koçyiğit onuruna başkonsolosluk ikametgahında resepsiyon verdi. Resepsiyona yönetmen Murat Düzgünoğlu’nun yanı sıra Türk ve Amerikalı sinemaseverler ve öğrenciler katıldı.

- Festival’de birçok filmin Kuzey Amerika ilk gösterimi yapıldı-

Boston’da 25 Nisan’a kadar devam edecek festival kapsamında ayrıca Onur Ünlü’nün "İtirazım Var", Derviş Zaim’in "Balık", Tayfun Pirselimoğlu’nun "Ben O Değilim", Ozan Açıktan’ın "Silsile", Erol Mintaş’ın "Annemin Şarkısı", Tunç Şahin’in "Karışık Kaset", Atıl İnaç’ın "Daire", Melisa Önel’in "Kumun Tadı", Çiğdem Vitrinel’in "Fakat Müzeyyen Bu Derin Bir Tutku", Kaan Müjdeci’nin "Sivas” filmlerinin Kuzey Amerika’da ilk gösterimleri yapıldı.

AA
Editör: İsveç Gündemi