Erzincanlı genç, aniden bastıran yağmurun getirdiği sel sularının alt geçide dolması sonrası mahsur kaldı. Olay yerine gelen itfaiye Balta’yı kurtarma çalışması başlattı ancak 38 yaşındaki bir itfaiye eri de sel sularında can verdi. Anıl Balta ile itfaiyecinin cesetlerine saatler sonra ulaşıldı.

BİR EV DE YIKILDI

Weissbach kentinde de 60 yaşındaki bir kişi, evinin garajını su basması sonucu yaşamını yitirdi. Aalen polisi de eve giderken yağmurdan korunmak için üst geçidin altına sığınan 13 yaşındaki kız çocuğunun, raylara yaklaştığı için tren çarpması sonucu öldüğünü duyurdu. Braunsbach kentinde bir nehrin taşması sonrası bir evin yıkıldığı, çok sayıda binanın zarar gördüğü aktarıldı.

METREKAREYE 93 LİTRE YAĞMUR

Meteoroloji uzmanları bazı kentlerde metrekareye 93 litre yağmurun düştüğünü açıklarken, ülkenin Saarland, Rheinland Pfalz, Hessen, Thüringen ve Saksonya ile Kuzey Ren Vestfalya eyaletlerinde de fırtınanın etkili olup hasara yol açtığını kaydetti. Öte yandan yağış ve fırtınanın bugün de bazı kesimlerde etkili olacağı açıklandı.

Editör: İsveç Gündemi