Görenleri kendine hayran bırakacak otomobiller görücüye çıkıyor Görenleri kendine hayran bırakacak otomobiller görücüye çıkıyor

Ukrayna'ya dönük askeri operasyonu nedeniyle Batılı devletlerin Rusya'ya uyguladığı yaptırımlar Rusya'dan çok Avrupa ükelerinde yaşayan halkları vuruyor. Başta Almanya olmak üzere tüm Avrupa ülkelerinde hem enerji hem de gıda fiyatları hızla artıyor. Üstelik, Rus gazına tavan fiyat getirilmesi durumunda gaz arzının tamamen durdurulması da gündemde.

Alman oteller ek ücret almaya başladı

Alman otelcilik sektörü ise rekor kıran elektrik ve doğalgaz faturalarına karşı harekete geçti. Ülkedeki otellerin elektrik tüketimi ve ısınma giderleri için misafirlerden ek ücret almaya başladığı bildirildi.

Gece başına 9 euro alan otel bile var

Rus Tur Operatörleri Birliğinin bülteninde yer alan habere göre, misafirden tahsil edilecek 'enerji gideri' ücretini odalarını son derece yüksek fiyatlara satan lüks segmentteki oteller bile küçümsemiyor. Haberde yer alan bilgiye göre, geceliği 258 euro olan beş yıldızlı Bareiss Hotel misafirlerinden gece başına 9 euro ek ücret alıyor. Otel, enerji giderlerinin daha da artması durumunda ücretin artırılmasını da dışlamıyor ve bu konuda misafirlerini uyarıyor.

Bu ücretleri almazsak iflas ederiz

Baltık kıyılarındaki Schlossgut Gross Schwansee de 1 Ekim itibariyle misafirlerinden tüm konaklama süresi için 5 euro enerji gideri ücreti almaya başladı. Bavyera'daki Krone-Post Hotel 5 euro, Braunlage'deki The Hearts Hotel ise gece başına 3 euro ek ısınma ücreti talep ediyor. Krone-Post Hotelin sahibi Meik Lindberg "Bu ücretleri almazsak mart ayında kadar tüm kaynaklarımızı tüketip iflas ederiz." diyor.

200 bin euroluk faturalar 5 euro ek ücretle telafi edilemez

Yıllık elektrik ve gaz faturası 200 bin euroyu bulan otellerin 5 euro ek ücretle bunun altından kalkamayacağı, bu nedenle ücretin gece başına 7,5 euro olması gerektiği belirtiliyor. Ancak artırılan ücretlerin misafir kaybına neden olabileceği endişesi yaşanıyor.

Misafirler ek ücret ödemek istemiyor

Öte yandan misafirlerin, gecelik 3 euro dahi ödeme dahi yapmak istemediği ifade ediliyor. Alman tur operatörlerinin ise, otellerle yaptıkları kontratlara artık 'ek enerji ücreti' şartını koymaya başladığı öğrenildi. Buna göre misafirler, konaklamadan 20 gün önce belirtilmeyen ve tutarı toplam ödemenin yüzde 8'ini aşan ek ödeme nedeniyle rezervasyonunu kesintisiz olarak iptal edebilecek.

Alman Seyahat Birliği (DRV) ise şimdiden rezervasyon iptallerinin başladığını açıkladı. Açıklamada "İnsanlar gecelik 150 euro ödedikleri otele, günde 3 eurodan toplamda 15 euro daha ödemek istemiyor." ifadelerine yer verildi.

Kaynak: Turizmgüncel

Editör: İsveç Gündemi