Almanya’nın Höxter şehrinde meydana gelen bir olay, ülke gündemine bomba gibi düştü. Kentte 47 yaşındaki bir adamın gazeteye verdiği ilan sonrası çiftliğe aldığı 41 yaşındaki kadını haftalarca bodrum katında tuttuğu, eski eşi ile birlikte kadına işkence yaparak ölümün neden olduğu belirlendi. Olay sonrası adam ve 47 yaşındaki eski eşi tutuklandı.

GÜNLERCE İŞKENCE YAPILDI

Çiftlik sahibi adamın gazeteye geçen ay ilişki ilanı verdiği, kurban kadının da bu ilan üzerine adam ile buluştuğu aktarıldı. Adamın uzun süreli ilişki istediği kadının ise buna yanaşmadığı bilgisi yerel gazetelerde yer bulurken, adamın ve eski eşinin alıkoydukları kadına işkence yaptığı belirtildi.

YOLDA FENALŞTI

Perşembe günü çiftin, çiftlikte tuttukları ve şiddet uyguladıkları kadını evine götürmek için yola çıktıları, yolda aracın arızalanması ve kadının fenalaşması üzerine ambulans çağırdıkları aktarıldı. Hastaneye kaldırılan kadının iki saat sonra yaşamını yitirdiği de ifade edildi. Çiftliğin komşularının verdiği ifadeye göre, kurbanın daha önce uzun saçları olamsına rağmen birden bire saçlarının kazındığını fark ettikleri belirtildi.

Cengiz PARLAYAN / PADERBORN


Editör: İsveç Gündemi