Henüz bir karar alınmamış olsa da Sağlık Bakanı Jens Spahn, halka test zorunluluğunu dayatmanın yasal zeminini araştırdıklarını ifade etti.

Reuters'da yer alan habere göre Sağlık Bakanı, bireylere test yaptırmayı şart koşmanın özgürlüklerin ihlali olabileceğini, yargı makamlarının alınan tüm önlemlerin temel hak ve özgürlükler kapsamında olup olmadığını yakından incelediğini söyledi.

Almanya cuma günü, tatilden dönen tüm yolculara ücretsiz Covid-19 testi imkanı tanınacağını duyurmuştu.

Tanı konanlara 14 gün karantina zorunluluğu

ABD, Hindistan ve Brezilya gibi salgından en fazla etkilendiği için yüksek riskli kategorisine giren ülkelerden dönenlerin test sonucu negatif ise 14 gün karantinada kalmaları gerekmiyor. Teşhis konanların ise kendilerini 2 hafta izole etmesi mecburi.

Almanya'da da günlük vaka sayısında keskin bir artış oldu, cuma günü Covid-19 tanısı konanların sayısı 815'i bularak mayıs ortasından bu yana günlük en yüksek seviye görüldü.

Havayolu ulaşımının normale dönüşü ve tatil sezonu olması dolayısıyla, salgının Avrupa'da yeniden hız kazanmasından korkuluyor. Özellikle İspanya'da görülen vaka sayılarındaki hızlı artış, ikinci dalga endişesini ile birlikte karantina önlemlerini tekrar masaya taşıdı. İngiltere, İspanya'dan dönenlere 14 gün karantina zorunluluğu getirdi.

Editör: İsveç Gündemi