Adli kaynaklar, söz konusu 12 kişinin "terör örgütüne" katılmak veya "desteklemekle" suçlandığını açıkladı. Ayrıca Stuttgart mahkemesinin duruşma tarihini belirleyeceği belirtildi.

Eylül 2019'da ortaya çıktığı söylenen küçük grup, aynı yılın şubat ayında emniyet güçlerince dağıtıldı. Üyeleri ise Almanya genelinde yapılan geniş bir terörle mücadele soruşturmasının parçası olarak hapsedildi.

Bu arada basında çıkan haberlere göre, içlerinden biri hapishanede intihar etti.

'Hedef iç savaşa benzer koşullar yaratmak'

Savcılık, grubunun hedeflerinin ülkede "iç savaşa benzer koşulları" kışkırtmak adına politikacılara, sığınmacılara ve Müslümanlara yönelik saldırılar düzenlemek olduğunu söyledi.

Savcılık, hepsi Alman olan erkeklerin, planlarını tartışmak için birkaç kez toplandığını ve mesaj grupları aracılığıyla düzenli olarak iletişim kurduklarını açıkladı.

Yeni Zelanda'daki saldırıyı örnek almışlar

Bild gazetesi ve haftalık der Spiegel tarafından yapılan araştırmaya göre de küçük grup, Yeni Zelanda'nın Christchurch kentinde 51 kişinin ölümüne neden olan saldırıyı örnek alarak, ülkedeki camilere hedef alıyor, özellikle yarı otomatik silahlar kullanmayı amaçlıyorlardı.

Ayrıca araştırmacıların, gruba sızan bir muhbir sayesinde projelerinden haberdar olduğu söylendi. Baskınlar sırasınsa ayrıca bıçaklar, el bombaları, bir av tüfeği ve bir tabanca bulundu.

Almanya'da aşırı sağ, ülkenin güvenliğini tehdit eden bir numaralı risk olarak tanımlanıyor.

Editör: İsveç Gündemi