Yeni vaka sayılarının bir süredir yüksek seviyede seyrettiğini belirten Wieler, ayrıca 60 yaşın altındakilerde virüs görülme sıklığının yeniden artmaya başladığını söyledi.

Berlin'de Sağlık Bakanı Jens Spahn ile düzenlediği basın toplantısında konuşan Almanya'nın halk sağlığı kurumu başkanı, 15 yaşın altındakilerde de virüs görülme sıklığının şubat ortasından beri hızlı şekilde yükseldiğini, kreşlerde yeni vakaların ortaya çıktığını, buna Covid-19'un mutasyona uğramış ve daha hızlı yayılan türü B117'nin sebep olabileceğini kaydetti.

'Salgın henüz bitmedi, aksine üçüncü dalganın başındayız'

"Salgın henüz bitmedi, aksine üçüncü dalganın başındayız" değerlendirmesinde bulunan Wieler, üçüncü dalgada yeni vaka sayılarının yükselmemesinin sağlanması gerektiğini vurguladı.

Yaşlılarda görülen yeni vaka sayılarının azaldığını, bunun aşı kampanyasında yaşlılara öncelik verilmesinden kaynaklandığını ifade eden Wieler, bazı eyaletlerdeki hastanelerde yoğun bakım bölümlerinde hasta sayılarının yeniden arttığı bilgisini paylaştı.

Wieler, halkın büyük bölümünün aşılanmasının zaman alacağını belirterek, vatandaşlara mesafe ve maske kurallarına uyma çağrısında bulundu.

İtalya'da Paskalya önlemi

Öte yandan İtalya'da hükümetin 3-5 Nisan arasındaki Paskalya tatili sırasında virüsün yayılmasını önlemek adına ülkenin tamamında "kırmızı bölge" ilan edilmesine karar verdiği söylendi.

İtalya Başbakanı Mario Draghi, başkentte Fiumicino Havalimanı'ndaki aşı merkezini ziyaret etti.

Başbakan burada yaptığı açıklamada, Covid-19 salgınında yeni bir enfeksiyon dalgasıyla karşı karşıya olduklarını, ölü sayısının artmaması için azami dikkat göstermeleri gerektiğini söyledi.

Draghi ayrıca "Acil durumun başlamasının üzerinden bir yıldan fazla bir süre geçmesine karşın maalesef yeni bir enfeksiyon dalgası söz konusu" dedi.

Ayrıca Draghi başkanlığında toplanan Bakanlar Kurulu'nun ülkede bir bölgenin, serbest dolaşım yasağı da olmak üzere tedbirlerin en sıkı şekilde uygulandığı “kırmızı bölge” kategorisine alınabilmesi için bundan böyle her 100 bin kişide 250 vaka görülmesinin yeterli olması yönünde karar aldığı bildirildi.

Editör: İsveç Gündemi