Amerika'da ortalama günde 3 kişi ABD polisi tarafından öldürülüyor.
THE GUARDIAN RAPOR HAZIRLADI

The Guardian gazetesi etnik köken eyalet ve günlerine göre ABD polisinin sivillere yönelik şiddetini gösteren bir veri tabanı hazırladı. Bu verilere göre Amerikasn polisi bu yılın ilk yarısında 561 kişiyi öldürdü.

ÖLDÜRÜLENLERİN ETNİK KÖKENLERİ

269 beyaz (Avrupalı, Kuzey Amerikalı, vb)
135 siyahi
84 Latin
51 Diğer
13 Amerikan yerlisi (Genelde Kızılderili için kullanılır)
9 Asya

POLİSİN EN ÇOK KİŞİYİ ÖLDÜRDÜĞÜ YERLER

New Mexico (15)
Colorado (19)
Georgia (19)
Arizona (21)
Florida (39)
California (72)
Texas (50)

AYLARA GÖRE AMERİKAN POLİSİNİN ÖLDÜRDÜĞÜ İNSAN SAYISI


Temmuz 15
Haziran 95
Mayıs 85
Nisan 80
Mart 99
Şubat 99
Ocak 87

2015'TE 346 SİYAHİ ÖLDÜRÜLDÜ

Öldürülen her üç silahsız Amerikan vatandaşından birisi siyahiydi, 2015 yılında ABD polisi tarafından öldürülen Amerikan vatandaşların sayısı 925'ti. Geçtiğimiz yılın rakamlarına göre ABD vatandaşının kendi polisi tarafından öldürülmesi, terör saldırısında ölme riskinden 58 kat daha fazla.

CLINTON TEPKİ GÖSTERDİ

ABD'de Demokratların muhtemel başkan adayı, eski Dışişleri Bakanı Hillary Clinton, Louisiana eyaletinin Baton Rouge kentinde siyahi bir Amerikalının polis tarafından vurularak öldürülmesini sert sözlerle eleştirdi.

Olayın çok vahim olduğunu vurgulayan Clinton, "Alton Sterling'in ölümü bir trajedidir; dualarım onun ailesi ve beş çocuğu iledir. Staten İsland'dan Baltimore'a, Ferguson'dan Baton Rouge'a kadar çok fazla sayıda Afrikan-Amerikan aile, sevdiklerinin polis şiddeti sebebiyle ölümüne yas tuttu" ifadelerini kullandı.

Clinton, "Bu kadar çok Amerikalı, ülkemizin kendilerini derilerinin renginden dolayı diğer insanlar kadar değerli görmediğine inanıyorsa burada bir şeyler kökten yanlış demektir" yorumunu yaptı.
Editör: İsveç Gündemi