Flaman Televizyonu'na konuşan Avrupa Komisyonu'nun Hollandalı üyesi, sığınmacıların bulundukları bölgelerde seçilerek güvenli bir biçimde yasal yollarla Avrupa'ya getirilmelerini önerdi.
Timmermans, böylelikle sığınmacıların "vicdansız insan tüccarlarının eline düşmesinin" önüne geçilebileğini söyledi.
Sığınmacıların güvenli bir biçimde Avrupa'ya getirilmesinin AB'nin sorumluluğu olduğunu vurgulayan Timmermans, "Böylelikle sığınmacılar vicdansız insan tüccarlarının eline kalmazlar. Sığınma hakkı olan insanların güvenli bir şekilde Avrupa'ya gelmelerini sağlamalıyız" dedi.
BM Mülteciler Yüksek Komiserliği (UNCHR) aracılığıyla bölgede bu tür çalışmalar yapıldığını belirten Timmermans, bunun yeterli düzeyde olmadığını belirtti.
'AB, ortak politika geliştirmeli'
AB yetkilisi, Avrupa Komisyonu'nun insan kaçakçılarına karşı sert önlemler almak istediğini ancak AB ülkelerinin insan kaçakçılığı konusunda ortak bir politika geliştirmesi gerektiğini kaydetti.
Timmermans, İngiltere ve Fransa'nın bu konuda anlaşma yapmalarını ise "memnuniyet verici" olarak nitelendirdi.
Frans Timmermans, AB'nin ivedilikle bir sığınmacılar politikası belirlemesini ve bu konudaki anlaşmaları hayata geçirmesini istedi. İnsan kaçakçılığı ile mücadele ve sığınmacılara yardım içinse, daha fazla kaynağa ihtiyaç duyulduğunu belirtti.
Mültecilerin Avrupa ülkeleri arasında adil biçimde dağıtılması gerektiğini vurgulayan Timmermans, Güney Avrupa ülkelerinin bu konuda kendilerini terkedilmiş hissettiğini vurguladı.
Kaynak: Msn Haber
AB yetkilisi: Sığınmacıları Avrupa'ya biz getirelim
Avrupa Komisyonu Başkan Yardımcısı Frans Timmermans, AB'nin sığınmacılara yönelik politikasını acilen değiştirmesi gerektiğini söyledi.

YORUM EKLE
1
F.Bahçe ve Beşiktaş'ın rakipleri belli oldu
2
İsveç Dünya'nın cehennemi diyen adam
3
Stockholm'de ölüme terk edilen kediyi Bekir...
4
İsveç'te oy kullanabilmek için Posta ile adres...
5
Çeyrek Depo Benzinle Sakın Araba Kullanmayın!
6
İsveç'in Assange hakkındaki çözüm arayışları
7
iPhone 6S 9 Eylül'de geliyor
8
Norveçli aktivistten alkışlanacak hareket
9
Kulu’da 16 Yaşındaki Kız Silahla Kendini Vurdu
10
İrlandalı turist için özel kampanya
SIRADAKİ HABER