PoliticoPro tarafından bildirildiği üzere, Avrupa endüstri ticaret birliği olan ACI Europe, mektubu EC'nin sağlık, ulaşım ve dijital departmanlarına yöneltti.

ACI Genel Müdürü Oliver Jankovec, AB Komisyonu'nun konuyu soruşturması halinde havalimanlarının "son derece minnettar" olacağını vurguladı.

Jankovec'e göre, AB'nin dijital COVID sertifikası "tek tip standartları ve çok gerekli ortak bir güvenilir çerçeve sağlayan kurallarıyla, pandemi sırasında AB vatandaşlarının serbest dolaşımının yeniden sağlanmasına izin vermede araç oldu."

PoliticoPro tarafından yayınlanan raporda, Malta hükümetinin yorum talebine hemen yanıt vermediği vurgulandı.

Son zamanlarda, Malta'daki yetkililerin bu tür seyahat sertifikalarının geçerliliğini yalnızca üç aya değiştirmeye karar verdiğini bildirdi.

Yeni değişiklikler Malta'nın resmi seyahat sitesi VisitMalta tarafından onaylandı. Aynı şekilde, Malta'nın 17 Ocak'tan itibaren aşı sertifikalarının geçerliliğini kısaltacağını doğruladı.

Malta makamları, aşı sertifikalarının geçerliliğini yalnızca üç aya değiştirmeye karar verdi; bu nedenle, son aşı dozunu önceki üç ay içinde almış olan Malta vatandaşlarının sertifikalarının geçerli kalması için bir takviye aşısı yapmaları gerekecektir.

Malta'daki yetkililer ayrıca, 17 Ocak'tan sonra geçerli bir aşı belgesi olmadan bu ülkeye dönen Malta sakinlerine iki haftalık bir ödemesiz süre tanınacağını, ancak 1 Şubat'tan itibaren bu tür kişilerin zorunlu iki haftalık karantina şartına uymalarının isteneceğini açıkladı.

Son zamanlarda, Malta Uluslararası Havaalanı böyle bir karara karşı çıktı, çünkü havaalanı yetkililerine göre mevcut kurallar yolcular arasında kafa karışıklığı yaratıyor.

"Malta'nın COVID-19 aşı sertifikalarının geçerlilik süresini kısaltan tek Üye Devlet olduğu göz önüne alındığında, Halk Sağlığı Müfettişi Malta sakinlerinin seyahat etmeleri için gereksiz bir engel oluşturdu ve bu süreçte turizm endüstrisine yönelik tüketici güvenini baltaladı. Çok zorlu bir kış dönemi" dedi.

Daha önce, Avrupa Komisyonu AB kurallarına uymayan değişiklikleri ele alırken, Malta'daki yetkililere aşı sertifikasına sahip vatandaşları için güncellenmiş seyahat politikalarını netleştirmeleri istenmişti.

Editör: İsveç Gündemi