Karar, bugün kanserle savaşmak için geniş bir plan sunan Avrupa Komisyonu'nun birçok teklifinden biri olarak öne çıkıyor.

AB Sağlık Komiseri Stella Kyriakides, "Çok net, hızlı ve kararlı önlemler almazsak, giderek daha fazla Avrupalı ​​kanserden hayatını kaybedecek." dedi.

Kanserle mücadele konusunda önemli mesajlar veren Kyriakides, kanserle mücadele çalışmaları için dört milyar euro ayrıldığını ve planda dört ana odak alanıyla birlikte birçok öner yer alıyor :

- Önleme
- Erken teşhis
- Teşhis ve tedavi
- Kanser hastaları için iyileştirilmiş yaşam kalitesi

İsveç'in AB milletvekili Jytte Guteland: "Alkol ve kanser arasındaki bağlantıyı görmeleri güzel"

Öneriler arasında, tüm alkollü içecek şişelerinde kanserle mücadeleye dikkat çekilmesinin memnuniyet verici olduğunu aktardı.

Guteland, "Sanırım sonunda buna ulaşmamız iyi oldu. Bu, Avrupa Komisyonu'nun yeni bir üslubu, alkol ile farklı kanser türleri arasındaki bağlantıyı gördüklerini gösteriyorlar. Ancak tüketicilerin tam olarak ne içtiklerini bilmeleri de önemlidir. Kahvaltı masasındaki meyve suyunu Cuma şarabından daha fazla bildiğiniz bir durumla karşılaşmamız çok saçma" yorumunda bulundu.

Birkaç yıl içinde kanun haline gelebilir

AB Komisyonu'ndan gelen bir teklif, İsveç'te geçerli olan kanun haline gelmeden önce hem ülkelerin hükümetleri hem de Avrupa Parlamentosu tarafından müzakere edilmeli ve istişare edilerek onaylanmalıdır. 

Sunulan önerinin yasallaşıp yasallaşmayacağı ile ilgili Guteland, yasallaşma noktasındaki sürecin bir kaç yıl sürebileceğini, ancak etiketin onaylanarak buna dikkat çekilmesinin önemli olduğunu düşündüğünü ve mümkün olan en kısa sürede yasallaşmasını umduğunu belirtti.

Editör: İsveç Gündemi