Paris Cumhuriyet Başsavcılığı, yaptığı yazılı açıklamada Bataclan konser salonundaki saldırganın 1987 doğumlu Fransız vatandaşı Samy Amimour olduğunu duyurdu.

Amimour'un Fransız anti-terör ekipleri tarafından bilindiği belirtilirken, teröristin 3 yakınının da polis tarafından gözaltına alındığı kaydedildi.

Savcılık, Stade de France'daki ilk canlı bombanın da 1990 Suriye doğumlu Ahmed El Muhammed olduğunu ve El Muhammed'in Yunanistan'dan sığınma istediğini, Yunanistan üzerinden Fransa'ya geldiğini belirtti.

Hafta sonu Bataclan ve Stade de France'daki 3 teröristin kimliği tespit edilmiş, saldırganlardan ilkinin Bataclan'daki saldırıyı gerçekleştiren Ömer İsmail Mostefai olduğu bildirilmişti.

Stade de France'daki ikinci canlı bombanın da 1995 doğumlu Bilal Hadfi olduğu kaydedilmişti.

Voltaire bulvarındaki patlamanın da 1984 doğumlu İbrahim Abdeslam tarafından gerçekleştirildiği ifade edilirken, İbrahim Abdeslam'ın kardeşi Salah Abdeslam'in de saldırılara karıştığı şüphesiyle arandığı duyurulmuştu.

Diğer taraftan saldırıları Abdelhamid Abaaoud isimli bir Belçika vatandaşı teröristin planladığı da iddia edildi.

Paris'i 13 Kasım'da kana bulayan saldırılarda en az 132 kişi hayatını kaybetmiş, 349 kişi de yaralanmıştı. Altı farklı noktada gerçekleşen saldırılar sonucu 7 terörist ölmüş, saldırıları DAEŞ terör örgütü üstlenmişti.


Kaynak : AA
Editör: İsveç Gündemi