Rusya'da sürpriz yok: Putin kesin olmayan ilk sonuçlara göre devlet başkanlığı seçimini kazandı Rusya'da sürpriz yok: Putin kesin olmayan ilk sonuçlara göre devlet başkanlığı seçimini kazandı

CDU Federal Meclis milletvekili Serap Güler’in verdiği soru önergesine yanıt veren hükümet, bunların arasında 677 aile birleşimi vizesi olduğunu açıkladı. İşlemde olan vize sayısı hakkında ise istatistiki veri bulunmadığı belirtildi. Şu anda basitleştirilmiş prosedür kapsamındaki vize başvuruları için herhangi bir bekleme süresi bulunmadığı bildirildi. Serap Güler, önergesinde, “Federal hükümetin 12 Şubat 2023 tarihinde deprem bölgelerinden gelen kişiler için kolaylaştırılmış vize prosedürüne ilişkin duyurusundan bu yana kaç etkilenen kişi aynı vizenin verilmesini beklemektedir ve kolaylaştırılmış vize prosedürü kapsamında vize başvurularının işlenmesi için Ankara, İstanbul ve İzmir’deki saha ofislerine kaç ek personel atanmıştır?” sorusunu yöneltti.

PERSONEL TAKVİYESİ YAPILDI
Hükümet adına Dışişleri Bakanlığı tarafından verilen yanıtta şöyle denildi: “Türk vatandaşları için Schengen vizeleri genellikle bir ila iki gün içerisinde işleme alınmaktadır. Suriye vatandaşları için Schengen vizeleri mümkün olan en kısa sürede işleme alınmaktadır; burada yerel makamların zorunlu katılımı nedeniyle işlemler on güne kadar sürebilmektedir. Aile birleşimi vizeleri söz konusu olduğunda, işlem süresi yerel makamlardan (Almanya’dan) gelen geri bildirimlere bağlıdır ve bu nedenle önemli ölçüde değişebilir. Bazı federal eyaletler tarafından verilen ‘küresel onaylar’ işlemleri önemli ölçüde hızlandırmaktadır. Türkiye’nin yurt dışındaki misyonlarının vize bölümleri, dördü Ankara’da, ikisi İstanbul’da ve biri İzmir’de olmak üzere geçici görevlendirmelerle takviye edildi.”

UYGULAMA GENİŞLETİLMELİ
CDU milletvekili Serap Güler, “Depremzedeler için vize verilmesinin ilk zorluklardan sonra başlaması memnuniyet vericidir. Ancak bu yeterli değildir, özellikle akrabalık derecesi genişletilmeli ve konsolosluklar depremzedelere vizelerin daha hızlı verilmesi için güçlendirilmelidir” açıklaması yaptı.

Editör: İsveç Gündemi