Osman Çınar, yurt dışında 15 yıl boyunca bir firmada cami inşaatında işçi olarak çalışan 4 çocuk babası Osman Çınar, daha sonra Türkiye’ye dönmeye karar verdi. Konya’ya yerleşen Çınar aynı zamanda köyüne de gidip gelmeye devam etti. Mahalle sakinlerinin muhtar olma teklifine sıcak bakan Çınar, ailesiyle görüştükten sonra kabul etti. Bunun üzerine Akpınar Mahallesine taşınan Osman Çınar, girdiği 2019 seçimlerini kazanarak muhtar oldu.

25 yıl Camii inşaatlarında çalıştı

Çalışma hayatına ilkokul yıllarında başladığını söyleyen Çınar, “İlkokulu Mahellemde bulunan okulunda okudum. Okuldan çıktıktan sonra Konya’ya gittim ve 10 sene kadar Konya’da yaşadım. Burada cami işleri yapardık kalıp ustalığı yaptım. Bu iş için 15 sene kadar da yurt dışında çalıştım.

“Köyümü çok seviyordum hiç bırakmadım”

Orada da cami yaptık. Bu aralarda köyümü çok seviyordum hiç bırakmadım. İzine gelince sürekli köyüme geliyordum. Çocukluktan beri köyümü çok seviyorum hala da seviyorum. Ben çalışırken mahalleli bana muhtar olmam için teklif sundu, nasip oldu şimdi köyüme muhtar olarak seçildim.

Editör: İsveç Gündemi