Nobel Ödül Komitesi Başkanı Berit Reiss-Andersen, Norveç'in başkenti Oslo'da düzenlenen toplantıda, 2020 Barış Ödülü'nün Dünya Gıda Programı'na (DGP) verildiğini duyurdu.

Reiss-Andersen, Covid-19 salgınının dünyanın dört bir yanında açlıkla mücadele eden milyonlarca insanın dertlerini daha fazla artırdığını belirterek, komite adına hükümetlere DGP gibi bu alanda çalışan yardım kuruluşlarına daha fazla maddi destek sağlamaları çağrısı yaptı.

"Komitenin, bu yılki ödülle, dünyanın dikkatini açlık tehlikesi çeken milyonlarca insanın sorunlarına çekmeyi arzu ettiğini" kaydeden Reiss-Andersen, "Dünya Gıda Programı, gıda güvenliğinin bir barış aracı haline getirilmesi konusunda çok taraflı işbirliğinde önemli bir rol oynamakta. Dünya Gıda Programı, Alfred Nobel'in vasiyetinde adı geçen ulusların kardeşliğini ilerletmeye her gün katkıda bulunuyor. ''dedi

Bu yılki ödül için dünyanın dört bir yanından 211 şahıs ve 107 kuruluş aday gösterilmişti. Ödül dolayısıyla, Dünya Gıda Programı'na altın madalya ile birlikte 1,1 milyon dolar verilecek.

Ödül töreni, Oslo'da Alfred Nobel'in ölüm yıldönümü olan 10 Aralık'ta düzenlenecek.

Editör: İsveç Gündemi