banner198

2015 genel seçim ilk oyu o ülkede kullanıldı

Gurbetçiler, 25. Dönem Milletvekili Genel Seçimi için saat farkı nedeniyle yurtdışında ilk oy kullanan vatandaşlar Avusturalya'daki gurbetçiler oldu.

2015 genel seçim ilk oyu o ülkede kullanıldı

Genel seçimler için yapılan oy verme işlemleri, Kanberra Büyükelçiliği, Melburn ve Sidney başkonsolosluklarına konulan sandıklarda başladı.

İlk oyu Melbourne Başkonsolosluğu'nda kurulan 1 numaralı sandıkta Melahat Özkan kullandı. Sabah erken saatlerde konsolosluğa gelen Melahat Özkan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, çok mutlu olduğunu belirterek, ''Memleketimize, devletimize hayırlı, uğurlu olsun inşallah seçimler. İlk defa Avustralya'da oy kullanıyoruz, heyecanlıyım'' dedi.

Özkan, "Her vatandaş gibi her şeyin en güzelini vatanımız, milletimiz için istiyoruz. İnşallah bundan sonra da en güzel günler vatanımızın olur" ifadesini kullandı.

Yerel saatle 10.00'da başlayan oy verme işlemi, 19.00'da sona erecek. Yurtdışında yaşayan Türk seçmenler için oy verme işlemi 31 Mayıs'ta sona erecek.

Güncelleme Tarihi: 08 Mayıs 2015, 11:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner194

banner6