Çocukların ölü bulunmasından sonra emniyet ekipleri önce babayı gözaltına aldı. Yapılan sorgulama sonrasında acılı babanın olayla ilgisi olmadığı anlaşılması üzerine serbest bırakıldı. Ancak basında yer alan haberlere göre, iki çocuğu annenin öldürmüş olabileceğinden şüphe ediliyor.

Çocukların öldüğü evde ağır yaralı olarak bulunan anne, tedavi edilmek üzere hastaneye kaldırılmıştı. Norveç polisinin soruşturma için özel bir ekip oluşturduğu olayla ilgili farklı bilgiler sızıyor.

Başta babadan şüphelenilirken, şimdi cinayetle ilgili şüpheler anneye çevrildi. Olayla ilgili basın toplantısı düzenleyen Norveç polisi, annenin şüpheli olabileceğine işaret etti.

Annenin komada olması nedeniyle henüz ifadesi alınmaması nedeniyle olayın aslı hakkında net bir bilgi bulunmuyor.

Devlet tarafından kadın için atanan avukat Gunhild Lærum, şüphelerle ilgili her hangi bir şey söyleyemeyeceğini ifade ederek, olayla ilgili henüz yeterli delil bulunmadığına yönünde ifadeler kullandı.

Acılı babaya belediye kriz ekibinin psikolojik destek verdiğini ve kontrol altında tutulduğu belirtildi. Yaşanan aile trajedisi ile ilgili durumun araştırılması için baba içinde bir avukat görevlendirildiği belirtildi.

İddialara göre, anne çocukları öldürdükten sonra intihar etmeye çalıştı yönünde, ancak buna dair kesin bir delil henüz bulunamadı.

Editör: İsveç Gündemi