Le Parisien haberine göre, genç kızın ölümü koronavirüs nedeniyle ülkedeki en genç kişi.

Genç kızın ablası Manon Le Parisien gazetesine verdiği demeçte "Bunun sadece yaşlıları etkilediğine inanmayı bırakmalıyız. Kimse bu virüse karşı yenilmez değildir" dedi.

Genç kızda başka bir rahatsızlık tespit edilmedi

Kız kardeşi göre, Julie'de geçen hafta sadece hafif bir öksürük vardı.

"Bu hafta sonu mukus ile daha da kötüleşti ve Pazartesi günü bir pratisyene gittik. Burada kendisine solunum sıkıntısı teşhisi kondu." Kız kardeşi bundan önce özel bir hastalığı olmadığını söyledi.

Tanı konduktan sonra Julie'nin sağlık durumu hızla kötüleşmişti. Gece boyunca Longjumeau şehrindeki bir hastaneden Paris'teki Neckers hastanesine götürüldü.

Ancak durum daha da kötüleşti. Çarşamba'ya doğru gece saatlerinde akciğerleri çalışmayı bıraktı ve öldü.

Cenaze töreninde okulunda yapılacak

Fransız gazetesine göre, Julie'nin cenaze töreni Pazartesi günü "en fazla on kişiyle" gerçekleşecek. Ayrıca bu baharın sonlarında okulunda bir anma töreni yapılması planlanıyor. Diğer şeylerin yanı sıra, genç kızı anmak için bir dakika sessizlik gerçekleşecek ve kırmızı beyaz bir yürüyüş gerçekleşeceği söylendi. İyi bir ruh hali için beyaz, kırmızı ise genç kızın en sevdiği renk olduğu için böyle bir tören yapılacağı belirtildi.

Ülkedeki ölüm sayısı dramatik şekilde artıyor

Fransa'da covid-19 hastası olan 365 kişi son 24 saat içinde hayatını kaybetti. Sağlık Bakanlığı'ndan Jérôme Solomon, "bu ülke için şimdiye kadarki en yüksek rakam" dedi.

Editör: İsveç Gündemi