Koronavirüs salgınının Avrupa'da en ağır vurduğu ülke olan İtalya'dan birbiri ardına siyasilere virüs bulaştığı haberi geliyor.

Roma'nın başkenti olduğu Lazio bögesinin ardından Torino'nun başkenti olduğu Piyemonte bölgesinin başkanı da koronavirüse yakalandı. 

Cumartesi günü Lazio Başkanı Nicola Zingaretti'nin, bugün de Piyemonte Başkanı Alberto Cirio'nun koronavirüs testinin pozitif çıktığı açıklandı. 

Zingaretti, aynı zamanda koalisyon hükümetinin ortaklarından Demokratik Parti'nin lideri.

Cirio ise eski başbakanlardan Silvi Berlusconi'nin liderliğindeki Forza Italia partisinden, aynı zamanda Avrupa Parlamentosu'nda Avrupa Halk Partisi'nin mensubu.

Başbakan Giuseppe Conte, gece geç saatlerde basın toplantısı düzenleyerek, Kuzey İtalya'da karantina ilan ettiğini açıklamıştı.

Conte, koronavirüsün yayılmasının önüne geçmek için yoğun olarak görüldüğü Lombardiya Bölgesi ve 14 kenti, giriş-çıkışlara kısıtlama getiren sıkı bir güvenlik rejimi uygulayarak karantinaya aldıklarını belirtmişti.

Lombardiya bölgesinin yanısıra Modena, Parma, Piacenza, Reggio Emilia, Rimini, Pesaro e Urbino, Alessandria, Asti, Novara, Verbano Cusio Ossola, Vercelli, Padova, Treviso ve Venedik karantina altına alındı.

Bu da İtalya'nın sanayileşmiş ve zengin kuzeyinde yaşayan 16 milyon insanı kapsıyor. 

Editör: İsveç Gündemi