Başkent Stockholm'ün güneyindeki Botkyrka'nın Norsborg semtinde 18 yaşındaki bir genç şüpheli bir silahlı saldırıda öldü. Gencin Türk olduğu belirtildi.

Edinilen bilgiye göre, genç bir otoparkta park halindeki bir araçta ölü bulundu.

Polis basın sözcüsü Daniel Wikdahl, "olay yerinin aynı zamanda suç mahalli olup olmadığını söylemek için henüz çok erken" ifadeleri kullanarak şahsın silahlı saldırı sonucunda ağır yaralı bulunduğunu, tedavi edilmek üzere hastaneye kaldırılmasına rağmen öldüğünü ve ekiplerin cinayetle ilgili soruşturma başlattıklarını aktardı.

Salı akşamı Stockholm'ün güneyindeki Botkyrka'daki Norsborg'da bir ihbar üzerine saat 23.30'da harekete geçen polis geniş çaplı önlemler alarak kişinin bulunduğu araçla ilgili çalışma başlattı.

"Sağlık servisi aracılığıyla Norsborg'daki bir otoparkta yaralı bir adamın bulunduğu bilgisini aldık" diyen polis sözcüsü Daniel Wikdahl, hastaneye kaldırıldığını ancak hayatta kalmadığını söyledi.

Edinilen bilgiye göre, 18 yaşındaki gencin vücuduna isabet eden çok sayıda kurşun sonucunda yaşamını yitirdi.

Daniel Wikdahl, "Bunu henüz kesin olarak bilmiyoruz." Ancak bir saldırının gerçekleştiğini gösteren çok sayıda delil olduğunu ifadeleri kullandı.

Polis bölgede kapsamlı çalışma başlattı

Edinilen göre, kurşunların hedefi olan şahıs spor antremanından dönerken, saldırının hedefi olduğu söyleniyor.

Polis bölgede büyük barikatlar kurdu ve hava destekli arama başlattı.

Dün gece saat 01:00'de polis, 18 yaşındaki gencin arabada bulunduğu otoparkta vurulup vurulmadığını henüz tam tespit edemedi.

Daniel Wikdahl, olay yerinin aynı zamanda suç mahalli olup olmadığını söylemek için henüz çok erken diyerek çalışmanın genişletilebileceğini belirtti.

Cinayetle ilgili soruşturma kapsamında kimsenin yakalanmadığı, gün içinde bölgede kapsamlı çalışmaların yürütüleceği belirtildi.