Kurtarma çalışmalarına katılan Klaes-Ola Kolberg, "Buraya geldiğimiz için asla pişman olmayacağım. Keşke daha hızlı gelseydik" ifadeleri kullandı.

Depremin meydana gelmesinden dört gün sonra hayatta kalanları bulma şansı azdır. Buna rağmen, depremden etkilenen çeşitli bölgelerden çekilen fotoğraflar, insanların ve kurtarma ekiplerinin umutlarını yitirmediğini gösteriyor.

Pazartesi günü meydana gelen ilk büyük depremin merkez üssünün Türkiye'nin hemen kuzeyindeki Kahramanmaraş'ta çalışmalara katılan, İsveçli itfaiyeciler Kiril Hristov ve Klaes-Ola Kolberg Perşembe akşamından bu yana bölgede çalışmalar yapıyor.

"İnsanlar minnettar"

Kiril ve Klaes-Ola, kurtarma görevlilerini organize etme işinin BM'ye bağlı uluslararası bir kurtarma örgütü olan INSARAG tarafından yürütüldüğünü ve Kahramanmaraş'taki sahada Almanya, Bulgaristan ve Rusya'dan kurtarma ekiplerinin bulunduğunu söyledi.

Klaes-Ola, "Buradaki insanlar burada olduğumuz için çok ama çok minnettarlar." dedi.

Fittja Ulu Camisi'nde hamur açıp depremzedeler için 126 bin kron topladılar Fittja Ulu Camisi'nde hamur açıp depremzedeler için 126 bin kron topladılar

Uzmanlar çok daha hızlı bir şekilde olay yerine varmadıkları için üzgün olduklarını belirtiken, kurtarma çalışmalarında eğitimli köpek için izin almanın zaman aldığını ve bu yüzden çok geç kaldıklarını belirtti.

Editör: İsveç Gündemi