Uluslararası Kızılhaç ve Kızılay Federasyonu'na (IFRC) 20 milyon SEK ve BM Afet Fonu CERF'e on milyon SEK dağıtıldı.

Dışişleri ve Ticaret Bakanı Johan Forssell, paranın diğer şeylerin yanı sıra gıda, çadır, battaniye, kan ve plazmaya gideceğini söyledi.

Bakan, yardımların hayat kurtarmak ve acilen ihtiyaçlar için kullanılacağını söyledi.

Hükümet ayrıca, İsveç Toplumu Koruma ve Hazırlık Ajansı'na (MSB), diğer şeylerin yanı sıra uluslararası işbirliği NATO Barış için Ortaklık çerçevesinde çadırlar, yiyecek ve jeneratörler ile katkıda bulunması için yeşil ışık yaktı.

Sivil Savunma Bakanı Carl-Oskar Bohlin, daha uzun vadeli yardım planları olduğunu da belirtirken, acil durum geride bırakıldıktan sonra 5.000 aileye konut yardımı yapabileceklerine işaret etti.

İsveç ayrıca uzman ekiplerle de katkı sağlıyor. Bohlin, gün boyunca inşaat teknolojisi, BT, lojistik ve yönetim alanlarındaki İsveçli uzmanların Türkiye'deki deprem bölgesinde yardım etmek için gittiğini duyurdu.

İsveç hükümeti Salı günü yaptığı açıklamada, İsveç'in Türkiye ve Suriye'ye 30 milyon kronluk insani yardım gönderdiğini duyurdu. İsveç halkı arasında bile, etkilenenlere yardım etmek için büyük bir istek var.

Kızıl Haç'ta uzman danışman olan Matilda Hägglund, bunun büyük bir yardım olduğunu söyledi.

Matilda Hägglund bize insanların hem gönüllü olmayı hem de bir şeyler bağışlamayı teklif ettiğini belirtti. Şu anda organizasyon sadece para kabul dedi.

Kızıl Haç Pazarlama Direktörü Malin Barnö, katılmak ve katkıda bulunmak isteyenlerin köklü kuruluşlara bağışta bulunmalarının önemli olduğunu vurguladı.

Acil ihtiyaçlar

Acil olarak, sağlık, yiyecek ve barınma konusunda yardıma ihtiyaç var.

Malin Barnö, "Acil yardımlardan sonra, deprem bölgelerinde meydana gelen yıkımlar için de ciddi yardımlar yapmak gerekiyor" diyerek, yaşanan felaketin büyük olduğunu ve insani olarak hep birlikte yaraları sarmak gerektiğini altını 

Editör: İsveç Gündemi