Kral 3. Charles, yaptığı açıklamada, "Eşim ve ben Türkiye'de meydana gelen yıkıcı depremler karşısında büyük bir şok yaşadık ve derin bir üzüntü duyduk. Bu korkunç trajedi sonucunda yaşanan acı kayıpların boyutunu hayal edebiliyorum ve özellikle sevdiklerini kaybeden tüm ailelere en derin ve en içten taziyelerimizi iletmek istiyorum." dedi.

Türkiye'de yaşanan depremle ilgili Ürdün, Hollanda ve Norveç kraliyet ailelerinden de taziye mesajları yayımlandı.

Fittja Ulu Camisi'nde hamur açıp depremzedeler için 126 bin kron topladılar Fittja Ulu Camisi'nde hamur açıp depremzedeler için 126 bin kron topladılar

Reuters'ın aktardığına göre Ürdün Kraliçesi Rania, "Kalplerimiz ve dualarımız tüm kurbanlar, yaralılar ve yıkıcı depremlerde evlerini ya da sevdiklerini kaybedenlerle birlikte." dedi.

Ürdün Veliaht Prensi Hüseyin ise "Bu zor zamanda Suriye ve Türkiye halkıyla tam bir dayanışma içindeyiz... Yaslı ailelere en derin taziyelerimizi sunuyoruz." mesajını paylaştı.

Hollanda Kralı Willem-Alexander, 'depremden etkilenenlerin acısını paylaştıklarını' belirterek "Düşüncelerimiz, insanları güvenli bir yere ulaştırmak için ellerinden geleni yapan ilk müdahale ekipleri, kurbanlar ve aileleriyle birlikte. Onlar her türlü desteği hak ediyor." dedi.

"Çok sayıda kişinin ölümüne neden olan depremi öğrenmekten derin üzüntü duydum" diyen Norveç Kralı V. Harald, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a gönderdiği taziye mesajında "Şahsım ve Norveç halkı adına size en derin taziyelerimi iletiyor ve bu korkunç doğal afetten etkilenenlere ve Türkiye Cumhuriyeti halkına başsağlığı dileklerimi ve üzüntülerimi iletmenizi rica ediyorum." ifadelerini kullandı.

Editör: İsveç Gündemi