Atatürk Havalimanı patlaması sonrası 3 IŞİD'li canlı bomba hayatını kaybederken, kayıplara karışan aynı ekipten Dağıstan kökenli 2 IŞİD'li teröristin Türkiye sınır hattında saklandığı ifade edildi. IŞİD'li teröristlerin Suriye'ye geçme ihtimaline karşı Güvenlik ve İstihbarat birimleri teröristlerin yakalanması için bölgede üst düzey önlemler aldı.
HÜCRELERDEN DESTEK

Görünüş ve kıyafetlerini değiştirerek Suriye'de muhaliflere katılma ihtimali üzerinde durulan Dağıstanlı teröristlerin Yayladağı ve çevresindeki ormanlık alanda gizlendiği belirtildi. Hatay bölgesi sınır hattında hiçbir IŞİD unsuru bulunmazken, bölgede savaşan gruplar kaçan iki IŞİD militanı ile ilgili uyarıldı. Sınırın Gaziantep ve Kilis hattına kaçan aynı infaz timine mensup teröristlerden bazılarının ise Kilis Gaziantep hattında gizlendiği bildiriliyor. Takma isim ve sahte kimliklerle dolaşan Kafkas kökenli teröristlerin Türkiye içinde bulunan IŞİD hücrelerinden destek aldığı ifade ediliyor.

TÜRKMENLERE SABOTAJ HAZIRLIĞI

Hatay bölgesine yönlendirilen iki teröristin Suriye muhaberatı ilintili Reyhanlı'daki gibi bombalı eylem hazırlığında olduğu belirtiliyor. Tüm süreci Suriye muhaberat elemanları ile Mihraç Ural'ın bölgedeki militanlarının organize ettiği kaydediliyor. Başta Hatay ve Türkmendağı'nda olmak üzere planlanan eylemlerle bölgede yaşayan Alevi ve Suniler arasında çatışmalara sebep olması planlanırken, tüm sorumluluğun IŞİD içerisindeki Kafkas kökenli militanlara yıkarak Suriyeli muhaliflerin saflarında Esed'e karşı savaşan Çeçenlerin itibarsızlaştırılması planlanıyor.

En net fotoğraflar

Atatürk Havalimanı saldırısını düzenleyen 3 terörist arasında yer alan Vadim Osmanov ve Rakim Bulgarov'ın en net görüntülerine Yeni Şafak ulaştı. Fotoğrafta, teröristler, havalimanında görülüyor.

KAYNAKYENİŞAFAK
Editör: İsveç Gündemi