Alınan bilgilere göre, Tendürek Dağı bölgesindeki Gökçebulak köyü Bozkuş mevkisindeki koruculara ait noktaya saldıran PKK’lı teröristler, 7 korucu ile 1 askeri şehit etmiş, 4 asker ile 2 sivil de yaralamıştı. Yaralı askerlerden birinin daha şehit olmasıyla şehit sayısı 9’a yükseldi. Bölgedeki çatışmalar devam ediyor.

BÖLGEDE ÇATIŞMA ÇIKTI

Ağrı Valiliğinden yapılan açıklamada, Tendürek Dağı'nın Gökçebulak köyü mevkisindeki korucu noktalarına PKK'lı teröristlerce düzenlenen saldırının ardından bölgede çatışma çıktığı belirtildi.

7 KÖY KORUCUSU ŞEHİT OLDU

Hava destekli operasyonun başlatıldığı bölgede çıkan çatışmada, 7 köy korucusu ve bir uzman çavuşun şehit olduğu bilgisi verilen açıklamada, 4 asker ve 2 vatandaşın yaralandığı duyuruldu.
HEDEFLERE TOPÇU ATIŞI YAPILDI

Açıklamada, tespit edilen hedeflere topçu atışı yapıldığı ve yaralıların Doğubayazıt Devlet Hastanesinde tedavi altına alındığı bildirildi.

YARALI ASKER KURTARILAMADI

Yaralı askerlerden birinin, hastanede yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamadığı ve şehit olduğu öğrenildi.

AĞRI VALİLİĞİ’NDEN AÇIKLAMA

Ağrı’nın Doğubayazıt İlçesi Tendürek Dağı bölgesinde PKK’lı teröristlerin nöbet tutan koruculara düzenlediği, 7 korucu ile 1 uzman çavuş, 8 güvenlik görevlisinin şehit olduğu saldırıyla ilgili açıklama yaptı. Açıklamada şöyle denildi:

"İlimiz Doğubayazıt İlçesi Gökçebulak Köyü Karakuştepe Mevkiinde saat 20:30 sularında Bölücü Terör Örgütü PKK’lı teröristlerce uzun namlulu silahlarla yapılan saldırı sonucunda teröristlerle girilen çatışmada 1 jandarma uzman çavuş ve 7 geçici köy korucusu olmak üzere toplam 8 güvenlik görevlimiz şehit olmuş, 1’si ağır olmak üzere 4 tane güvenlik görevlimiz (1 Jandarma Uzman Erbaş, 3 Jandarma Er) ve 2 sivil vatandaşımız yaralanmıştır. Çatışma sonrasında tespit edilen hedeflere topçu atışı yapılmış ve hava destekli operasyon başlatılmıştır. Yaralılar Doğubayazıt Devlet Hastanesinde tedavi altına alındı. Şehit güvenlik görevlilerimize Allah’tan rahmet, yaralılarımıza da acil şifalar diliyoruz. Milletimizin başı sağ olsun."
Editör: İsveç Gündemi