Kayseri'de, Erciyes Üniversitesi yakınlarında 08.45'te bomba yüklü bir araçla, çarşı iznine çıkan askerlerin içinde bulunduğu özel halk otobüsüne yönelik bombalı araçla saldırı gerçekleştirildi. TSK'dan yapılan açıklamada 13 askerin şehit olduğu, 48 personelin yaralandığı bildirildi. Sivillerin de yaralanmış olabileceği belirtilen TSK açıklamasında şöyle denildi:
"17 Aralık 2016 Cumartesi günü saat 08.45 sularında Kayseri Komando Tugay Komutanlığından izne çıkan er ve erbaşları taşıyan araca yapılan bombalı araç saldırısında, 13 kahraman personelimiz şehit olmuş, 48 kahraman personelimiz yaralanmıştır. Yaralılar derhal bölgedeki hastanelere sevk edilerek tedavilerine başlanmıştır. Ayrıca menfur saldırıda sivil vatandaşlarımızın da yaralanmış olabileceği değerlendirilmektedir. Alçakça ve kalleşçe düzenlenen bu saldırıyı şiddetle lanetliyor, saldırıda hayatını kaybeden kahraman silah arkadaşlarımıza Allah'tan rahmet, ailelerine, TSK personeline ve Yüce Türk Milletine başsağlığı, yaralı kahraman silah arkadaşlarımıza ve vatandaşlarımıza acil şifalar diliyoruz."

"71 PLAKALI ARAÇ SABAH 05.00'TE KAYSERİ'YE GELDİ"
Edinilen bilgilere göre Erciyes Üniversitesi kampusunun Talas istikametindeki giriş kapısı yakınlarında 71 plakalı (Kırıkkale) Şahin marka bomba yüklü bir araç, halk otobüsünün yanında infilak etti. Gazete Habertürk Muhabiri Necmettin Çuhadaroğlu, aracın bu sabah 05.00 sularında Kayseri'ye giriş yaptığını bildirdi. 

ARAÇ PLAKASI SAHTE
Kırıkkale Emniyet Müdürü Mahmut Çorumlu, hain terör saldırısında kullanılan plakanın sahte olduğunu belirterek halen kentteki bir araçta mevcut olduğunu söyledi.

"KAN STOKLARI YETERLİ"
Saldırının ardından yapıldığı belirtilen kan anonslarına karşılık Sağlık Bakanlığı "Kan ihtiyacı bulunmamaktadır" açıklaması yaptı. Türk Kızılayı yetkilileri de acil müdahalelere bakan hastanelerin kan bağışı için meşgul edilmemesini isteyerek, kan stokunun yeterli olduğunu bildirdi.

CUMHURBAŞKANI VE BAŞBAKAN BİLGİ ALDI
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Genelkurmay Başkanı Org. Hulusi Akar, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Kayseri Valisi Süleyman Kamçı'dan bilgi aldı. Başbakan Binali Yıldırım da saldırıya ilişkin ilgili bakanlarla görüştü.
Akşamki Konya programını iptal eden ve Kahramanmaraş'ta bulunan Başbakan Yıldırım'ın Kayseri'ye gidebileceği belirtiliyor.

Memleketinde gerçekleştirilen saldırıya Twitter'dan tepki gösteren 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül de Kayseri'ye gidecek. 

KILIÇDAROĞLU'NDAN BAŞSAĞLIĞI 
CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, Kayseri Valisi Kamçı'yı arayarak bilgi aldı. Hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yaralılara şifa dileyen Kılıçdaroğlu, Kayseri Valisi Kamçı'ya meydana gelen hain terör saldırısı nedeniyle başsağlığı ve geçmiş olsun dileklerini iletti.

BAKANLAR KAYSERİ'YE GİTTİ
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki ile Sağlık Bakanı Recep Akdağ olay yerinde inceleme yaptıktan sonra, Vali Süleyman Kamçı ile birlikte valiliğe geçti. 

"BEŞİKTAŞ'TA YAŞANAN HADİSEYE BENZİYOR"
Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak saldırıya ilişkin yaptığı açıklamada, "Milletimize geçmiş olsun. Sabah 8.45 sırasında askerlerimizin içinde bulunduğu özel halk otobüsüne bombalı araç girişimi... Tarzı itibariyle geçen haftaki Beşiktaş'ta yaşanan hadiseye benziyor. Biz insanlık adına Kahramanmaraş'tan dünyaya mesaj vermeye çalışırken, bazı hainler özel yetiştirmeye çalıştığımız komondolarımızı hedef almışlar. Çok üzücü bir havadisle güne başladık. Kahramanmaraş'tan tüm dünyaya insanlık mesajı vermek istiyorduk. Halep'te insanlar canlı canlı savaş uçaklarının bomba attığı yerlerde harabe haline gelmişken... Bu hadise Türkiye'ye hangi mesaj verilmek istenirse istensin, Türkiye'yi saptırmayacaktır. Türkiye etrafında olup bitenlere kayıtsız kalmayacaktır. 2 gün önce de Cilvegözü'ndeydim. Dışişleri Bakanımız, Başbakanımız, Cumhurbaşkanımız çalışmalar yapıyorlar. Bu hadiselerin arkasında bu maşayı tutan eller var. Türkiye'nin etrafına kayıtsız kalmasını kimse beklemesin" dedi.


KRİTİK TUGAYIN ASKERLERİ OTOBÜSTE
Otobüste bulunan ve çarşı iznine çıkan askerlerin silah altında olduğu 1. Komando Tugayı, Hakkari ve Şırnak başta olmak üzere terörle mücadele bölgelerine gönderilmek üzere yetiştirilen askerlerin bulunduğu bir kışla olarak biliniyor. 

GEÇİCİ YAYIN KISITLAMASI
Bu arada RTÜK, Başbakanlık tarafından Kayseri'de meydana gelen patlamaya ilişkin geçici yayın kısıtlaması getirildiğini bildirdi.
Editör: İsveç Gündemi