İçişleri Bakanı Efkan Ala, TSK'daki cunta yapılanması tarafından düzenlenen darbe girişiminin ardından FETÖ'ye yönelik başlatılan operasyonlarla ilgili olarak "Polislere ilişkin daha da var tespit edilen. Yeni açığa almalar olabilir" dedi. İçişleri Bakanlığı görevine getirildiği dönemde 81 ilin emniyet müdüründen 74'ünün FETÖ mensubu olduğunu açıklayan Ala, "Daire başkanlarının tamamı bunlardandı onları da aldık. 5 bin civarında kişiye soruşturma açtık" diye konuştu.
Efkan Ala, 17-25 Aralık soruşturmasının ardından görevinden istifa eden dönemin İçişleri Bakanı Muammer Güler'in yerine dönemin Başbakanı Tayyip Erdoğan tarafından İçişleri Bakanlığı görevine atanmıştı. Ala'nın atanması, TBMM üyesi olmadığı gerekçesiyle tartışmalara neden olmuştu.


NTV canlı yayınında darbe girişimiyle ilgili olarak açıklamalarda bulunan Ala, İçişleri Bakanlığı görevine getirildiği dönemde 81 ilin emniyet müdüründen 74'ünün FETÖ mensubu olduğunu açıkladı.

Ala'nın açıklamalarından ilgili bölüm şöyle:

"Şimdi kripto olarak gizlenmiş yeni soruşturmalarla ortaya çıkan 50-60 kişi oluyor. Buna dünyada söylenebilecek en son tanımlama cemaat olabilir. Bu bir gizli ve bir istihbarat örgütü gibi kurgulanmış gibisi fazla taş çıkartacak cinsten kurgulanmış. Polislere ilişkin daha da var tespit edilen. Yeni açığa almalar olabilir. 17-25 Aralık'ta 81 il emniyet müdüründen 74'ü bunlardandı. Daire başkanlarının tamamı bunlardandı onları da aldık. 5 bin civarında kişiye soruşturma açtık"
Editör: İsveç Gündemi