Yer Ankara Gölbaşı Özel Kuvvetler Komutanlığı'nın eğitim arazisi. 16 Temmuz sabahı, o gece sabaha kadar süren çatışmalar devam ediyor.
Darbe gecesi Astsubay Ömer Halis Demir kapıda darbeci general Semih Terzi'yi vurmuş, hemen ardından da şehit edilmişti. Özel Kuvvetlerin içinde darbeci subaylar dışarıda da komutan Zekai Aksakallı'nın emriyle silah bulup evlerinden sivil kıyafetlerle koşup gelen bordo bereliler var.

KAHRAMAN BAŞÇAVUŞ İSMAİL OĞUZ

Onlardan biri 22 yıldır Özel Kuvvetler'de olan Başçavuş İsmail Oğuz, 5 aylık görevden o gece evine dönmüştü. Emir üzerine tekrar özel kuvvetlere gitti. İsmail Başçavuş, sabahın ilk ışıklarına kadar çatıştı darbeci askerlerle...

BİRBİRİMİZİN KANINI AKITMAK YAKIŞIR MI?

'Teslim olun, birbirimizin kanını akıtmak bize yakışır mı?' diye seslenen İsmail Başçavuş'a darbeciler 'Defolun gidin, birazdan kobra gelecek parçanız bile kalmayacak' yanıtını verdi. Askerlere tekrar seslenmek için ayağa kalkan İsmail Başçavuş'u darbeciler başından vurdu.

DARBECİLERDEN TEMİZLENENE KADAR NÖBET

İsmail Başçavuş'un yardımına silah arkadaşı Niyazi Başçavuş koştu. Silah arkadaşını ambulansa yetiştiren Niyazi Başçavuş birlik darbecilerden temizlenene kadar nöbete devam etti.
Editör: İsveç Gündemi