Diyarbakır emniyetinden dün verilen bilgiler ve Ankara-Haymana yolunun 30. kilometresindeki özel bir at çiftliğinin arka tarafında tel örgülerle çevrili bir arazideki kulübede şüpheli kişilerin olduğu yönünde bölgedeki vatandaşların ihbarı üzerine harekete geçen Ankara Emniyet Müdürlüğü ekipleri, operasyon için düğmeye sabah saat 06.00'da bastı.

TESLİM OL ÇAĞRISI YAPILDI

Ankara Emniyet Müdürü Mahmut Karaaslan tarafından bizzat yönetilen operasyon sırasında özel hareket ve terörle mücadele ekipleri söz konusu arsa etrafında güvenlik önlemi alarak kulübe içindeki teröristlere teslim ol çağrısında bulundu.

KENDİLERİNİ PATLATTILAR

Çağrıdan kısa bir süre sonra teröristler önceden hazırladıkları düzeneği ateşleyerek kendilerini patlattı.

Ankara'daki terör operasyonunun ayrıntıları

200 KİLOGRAM AMONYUM NİTRAT PATLATILDI

Patlamanın ardından söz konusu kulübe ve civarına güvenlik şeridi çekilerek Olay Yeri İnceleme Şube Müdürlüğü ekipleri çalışma başlattı. Ekiplerin olay yerinde bulduğu maddeler ve patlamanın şiddetinden dolayı yaklaşık 200 kilogram amonyum nitratın teröristler tarafından infilak ettirildiği değerlendirmesi yapıldı.

NÜFUS CÜZDANI PARÇASI BULUNDU

İncelemelerde PKK bağlantılı olduğu tespit edilen Bingöl doğumlu Harun Aslan'ın kimliği dışında Mahide Ataş adına düzenlenen ve sahte olduğu tahmin edilen kadın teröriste ait nüfus cüzdanı parçaları bulundu.

Ankara'daki terör operasyonunun ayrıntıları

ÇELİK BİLYELERE RASTLANDI

Patlamanın şiddetiyle her iki teröriste ait cesetlerin parçalandığı belirtilirken bombalı saldırıda kullanılması amaçlanan ve kulübenin önüne park edilmiş 06 EB 4775 plakalı araç da kullanılamaz hale geldi. Olay yerinde çok sayıda çelik bilyelere rastlandı.

ARKA CAMA TÜRK BAYRAĞI ASMIŞLAR

Söz konusu araçta teröristlerin dikkat çekmemek ve kendilerini kamufle etmek amacıyla arka cama astıkları bir Türk Bayrağı da görüldü.

GAR SALDIRISININ YILDÖNÜMÜNÜ KANA BULAYACAKLARDI

Teröristlerin Ankara'da bombalı araç ve canlı bomba şeklinde eylemlere hazırlandığını belirten emniyet yetkilileri, 10 Ekim 2015'teki Ankara Garı saldırısının birinci yıl dönümü etkinliklerinin muhtemel hedefler arasında olduğunu bildirdi.

3. KİŞİ DE OLABİLİR

Emniyet yetkilileri, ihbarda 3. teröristin de olduğu bilgisi üzerine, eşkali tespit edilen bu şüphelinin yakalanmasına çalışıldığını, Olay Yeri İnceleme Şube Müdürlüğü ile terör ve istihbarat ekiplerinin başlatılan soruşturma kapsamında çalışmalarını sürdürdüğünü belirtti.

Editör: İsveç Gündemi