Ortaköy'de yılbaşı gecesi Reina saldırısına gerçekleştiren ve 39 kişinin ölümüne neden olan 'Abu Muhammed Horasani' kod isimli Abdulkadir Masharipov İstanbul'da yakalandı.

Yılbaşı gecesi Reina saldırısını gerçekleştiren 'Abu Muhammed Horasani' kod isimli Abdulkadir Masharipov, İstanbul'un Eseryurt ilçesinde, DEAŞ'ın daha önce de kullandığı bir hücre evinde yakalandı.

EMNİYETE GÖTÜRÜLDÜ

Gözaltına alınan zanlı, İstanbul Emniyeti'ne götürüldüğü ve ardından sağlık kontrolünden geçirileceği belirtildi.

OPERASYON 17 GÜNDÜR SÜRÜYOR

Yılbaşı gerçekleşen hain saldırı sonrası İstanbul Emniyeti, zanlının yakalanması için sayısız operasyon düzenlenmiş, Esenyurt'ta bazı evlere baskın düzenlemişti.

150 BİN DOLARI ALAMADI

5 Ocak 2017 günü ise Silivri'deki bir adreste saldırgana ait olduğu belirtilen 150 bin ABD doları bulundu. Bu paranın saldırı karşılığı katile verilecek para olduğu tespit edildi. İstanbul polisinin yakın takibi sebebiyle kendisine ulaştırılamadığı tespit edildi. Teröristin, gözaltında bulunan bir şahsa 2 Ocak 2017 günü 23.30 sıralarında konum bilgisi attığı belirlendi. Ancak terörist konumu gönderdiği adreste de bulunamadı. Pendik Abdi İpekçi Caddesi'ndeki bir adreste yapılan aramada ise teröristin eşi F.A., 2 bayan ve 2 çocukla yakalandı.

POLİS BASKIN DÜZENLEDİ

Akşam saatlerinde daha önce belirtilen adrese baskın düzenleyen polis, Reina'da 39 kişinin ölümüne neden olan saldırgana ulaştı. Saldırganın Türkiye'de kaçak olarak kaldığı tespit edilen Kırgız vatandaşının evinde saklandığı ve örgütle bağlantılı olduğu kaydedildi.

SAĞ YAKALANMASI ÖNEMLİ

Bu arada güvenlik kaynakları Reian saldırganının sağ olarak yakalanmasının son derece önemli olduğu ve saldırının arkasındaki örgütlerinde bu şekilde ortaya çıkarılabileceği belirtiliyor. 


Editör: İsveç Gündemi