24 KOMİSER, '33 ABİ -İMAM'

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu'nca terör örgütü FETÖ'ye yönelik olarak sürdürülen soruşturmalar kapsamında örgütün 59 üst düzey yöneticisinin yakalanması için dün 66 adrese eş zamanlı operasyon düzenlendi. Şüphelilerden 24'ünün komiser, 2'sinin polis memuru, 33'ünün de örgütte "abi" ve "imam" seviyesinde olduğu belirtildi. Şüpheliler arasında örgütün "Marmara Bölge imamı" ve emniyet imamı oldukları iddia edilen kişiler de var. Operasyonlarda şüphelilerden 29'u yakalandı. Operasyonlar kapsamında farklı illerde gözaltına alınan şüpheliler, İstanbul Emniyeti'ne getirildi. Firari şüpheliler hakkında yakalama kararı çıkarıldı. Özdil hakkında Ankara'daki çatı davasında da yakalama kararı bulunuyor. Şüpheliler listesindeki 9 kişi, üst düzey imam, diğerleri ise meslek imamları. Gözaltı listesinde bulunan FETÖ üyeleri, doktor, öğretmen, subay, mühendis, muhasebeci, esnaf, araştırma görevlisi ve emniyet personeli gibi değişik meslek gruplarında çalışıyor. Öte yandan Kartal'daki Anadolu Adalet Sarayı'nda dün üçüncü dalga FETÖ/PDY operasyonu yapıldı. Haklarında gözaltı kararı çıkartılan katip ve özel kalem 12 şüpheliden 11'i gözaltına alındı. Şüphelilerin evlerinde ve adliyedeki odalarında arama yapıldı. Şüphelilerin cep telefonları ile bilgisayarlarına incelenmek üzere el kondu. Daha önceki iki dalgada 105 kişi yakalanmıştı.

FETÖ'NÜN YURT YÖNETİCİSİ VE ŞİRKETLERİNE BASKIN: 60 GÖZALTI

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) öğrenci yurtlarına yönelik yürüttüğü soruşturma kapsamında Ankara Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şubesi Müdürlüğü ekipleri, 18 ilde eş zamanlı operasyon başlattı. FETÖ ile bağlantısı bulunan, Kanun Hükmünde Kararnamede FETÖ/PDY aidiyeti, iltisakı ve irtibatı belirlenerek kapatılan 29 öğrenci yurdunun yöneticileri, çalışanları ve bu yurtların bağlı bulunduğu şirketlerin ortakları ve kurucu temsilcilerine yönelik operasyon başlatıldı.

ADRESLERİNİ SAKLIYORLAR

Operasyonda, hakkında yakalama kararı bulunan 45'i kadın 136 şüpheliden 60'ı gözaltına alındı. Gözaltına alınan şüphelilerin adreslerinde arama yapıldı. Bir çok örgüt mensubunun kendini gizlemek için evini taşıdığı ve ikametini yeni adreslerine almadığı saptandı. Şüphelilerden birinin ABD'de bulunduğu tespit edildi. Şüphelilerden, birçoğunun telefonunda FETÖ'nün şifreli haberleşme programı ByLock yüklü olduğu belirlendi. Hakkında gözaltı kararı verilen kişilerin, 30'unun şirket yöneticisi, 28'inin kurum temsilcisi ve 56'sının müdür pozisyonunda bulunduğu belirtildi. Şirket yöneticisi ve kurum temsilcilerinin genelinin esnaf olduğu ve örgütün mütevelli heyetinde yer aldıkları tespit edildi. Müdür pozisyonundaki örgüt mensuplarının ise üniversiteyi bitirip örgüte kendini adamış kişiler olduğu ortaya çıktı. Polisin operasyon düzenlediği şirketler arasında FETÖ ile bağlantılı olan Başkent Eğitim Yayın ve Ticaret AŞ, Başak Grup Eğitim Ltd. Şti, Eksen AŞ. ve Sena Ltd. Şti bulunuyor. Operasyon düzenlenen FETÖ yurtları arasında İffet Yükseköğretim Kız Öğrenci Yurdu, İhtiyat Yükseköğretim Erkek Öğrenci Yurdu, Recep Şurgun Kız Öğrenci Yurdu, Ülkü Ulusoy Kız Öğrenci Yurdu ve Temkin Yükseköğretim Erkek Öğrenci Yurdu yer alıyor.

Erkam ÇOBAN/ ANKARA Emir SOMER-Ferit ZENGİN-Fatih ULAŞ/SABAH
Editör: İsveç Gündemi