Volvo Cars, 90 Serisi serisini tamamlayan yeni Volvo V90 Cross Country'i tanıttı.

İlk Cross Country'nin 20 yıl önce piyasaya sürülmesinden bu yana, Volvo Cars, Cross Country modellerinin gittikçe artan kararlılığıyla sağlam ve zorlu hava koşullarına karşı dayanıklı bir ürün kategorisiyle eş anlamlı hale geldi.

Volvo Cars'ın Cross Country modelleri, lüks otomobil alıcılarının ara sıra pistte attığı turlardan ziyade daha deneyimli bir yaşam tarzı ararken İsveçli otomobil ürün portföyünün giderek daha önemli bir kısmını yerine getiriyor.

"V90 Cross Country, V90'ın zarafetini alıyor ve onu, yetenekli ve maceracı bir pakette güvenlik, konfor ve performans sunan bir all-road otomobil haline dönüştürüyor" dedi Volvo Car Group Başkanı ve CEO'su Håkan Samuelsson.

Gezegen üzerindeki en sert kışlardan ve ülkenin yüzde 77'sinden fazlası ormanlar ve göllerle kaplı olan İsveç, aşırı dayanıklılığı ve hava koşullarına dayanıklı araçlarını geliştirmek ve test etmek için doğal bir yer. Bu zor kazanılan uzmanlık, Volvo Cars'ın mirasının büyük bir bölümünü temsil ediyor ve şirketin Cross Country model çizgisine yansıyor.

"Otomobillerimiz, güvenliği, dayanıklılığı ve dayanıklılığıyla ünlüdür.All-Wheel Drive, yüksek sürüş yüksekliği ve tüm hava ve yol koşullarında konfor ve kontrol için optimize edilmiş bir şasi ile yeni V90 Cross Country, V90'lı çok yönlü mülkümüzü ve bir kaşifin kalbini ekliyor" dedi Volvo Cars'ın Araştırma ve Geliştirme Başkan Yardımcısı Dr. Peter Mertens .

V90 Cross Country, Volvo Cars'ın Ölçeklenebilir Ürün Mimarisi'nden yararlanarak, sonunda kendisini bulacağı zorlu koşulların üstesinden gelebilmesini garantiliyor.

Sıcaklığın düzenli olarak -40 derece santigradda gezindiği İsveç'in kuzeyindeki gizli test tesislerinden Volvo Cars'ın yüksek sıcaklık test programını yaptığı Arizona'nın ıssız çöl sıcaklığına dek V90 Cross Country, sonuna kadar sınandı.

Kalabalıkta açıkça öne çıkartacak bir tasarıma sahip olan V90 Cross Country'in sağlam karakteri, yeni S90 ile başlatılan bağlantı ve eğlence özelliklerinin tüm avantajlarını bir araya getirerek, segmentte sıradışı bir lüks seviyeye ulaşan görkemli bir iç mekanı barındırıyor ve V90, Bowers & Wilkins'in en üst düzey ses sistemi ile birlikte geliyor.

Volvo V90 Cross Country'in dış tasarım ipuçları, aracın örneklediği güçlü ve dinamik yeteneği anlatırken, hem sağlam hem de zarif ifadeler arasından seçim yapma esnekliğini sunuyor.

Editör: İsveç Gündemi