Şubat 2016’da Xperia X, XA ve X Performance modellerini duyuran, Xperia Zmodel üretimini de rafa kaldırmayı hedefleyen Sony’nin yeni bir Xperia modeli (F8331) üzerinde çalıştığı ortaya çıktı. Xperiablog, GFXBench üzerinden Sony’nin yeni modeline ait özelliklerin yer aldığı bir grafik paylaştı.

Grafiğe baktığımızda cihazın gayet üst seviye özelliklere sahip olduğunu görüyoruz. Android 6.0.1 Marshmallow işletim sisteminin çalıştırdığı modelde, 5.1 inç büyüklüğünde ve 1920 x 1080 piksel çözünürlüğünde ekranın olacağı görülüyor. Qualcomm’un 2.1GHz hızında çalışan 4 çekirdekli Snapdragon 820 işlemcisinin yer aldığı modelin grafik işlemcisini ise Adreno 530 oluşturacak.

Hafıza kısmında ise bir gariplik söz konusu. RAM 2.7 GB olarak görülse de muhtemelen 3 GB olarak gelecek. Hafızanın 20 GB görülmesinin sebebi ise yine cihazda var olan uygulamaların alandan yemesi olarak düşünülebilir. Dolayısıyla cihazın hafızası için ‘32 GB olacak’ diyebiliriz.

Sony

Kamera konusunda her zaman olduğu gibi elini korkak alıştırmayan Sony, yeni modelde yüz algılama ve otofokus özellikli 21 MP çözünürlüğünde arka ve 12 MP çözünürlüğünde ön kamera kullanacak. Her iki kamera da 4K video kaydıyapabilecek.

Modelin yüksek ihtimalle Eylül ayında gerçekleştirilecek IFA konferansında duyurulacağı tahmin ediliyor.

Editör: İsveç Gündemi