İsveç Devlet televizyonu SVT'nin bildirdiğine göre, Arab Tv Network (ATN) şirketinde göz altına alınan 3 kişi Ortadoğu, Kuzey Afrika'daki şifreli kanalları paket haline getirerek, kanallara telif hakkı ödemeden korsan yayıncılık yapmakla suçlanıyor.
İsveç Devlet televizyonu SVT'ye konuşan Savcı Henrik Rasmusson, Malmö polisinin yaptığı baskınla ilgili detayları paylaştı. Savcı Rasmusson, ATN şirketinin tv kanallarını tedarik ettiği bir sitenin, ismi açıklanmayan bir tv kanalı tarafından korsan izlendiği gerekçesiyle şikayet edilmesi üzerine, site yönetiminin durumu polise bildirmesi üzerine gerçekleşti.

ATN şirketinin son yıllarda, yıllık 50 milyon İsveç kronu cirosu olduğu bildirilirken, Savcı Rasmusson, şirketin 2013 yılının son aylarından bu yana telif hakkı ödemeden korsan yayın yaptığını ve ATN Network'n 100 bine yakın abonesinin olduğunu tahmin ettiklerini söyledi.

İsveç, Danimarka, Norveç ve Finlandiya başta olmak üzere bir çok ülkede faaliyet gösteren şirketin İsveç ve Danimarka'daki yetkililerinide ulaşılamıyor.

ATN Network IP TV şirketinden 3 yayıncının şikâyetçi olduğu, Arap kanalı Al Jazeera’nın da ATN ile anlaşması olmadığı SVT’nin haberinde yer aldı. 

ATN Network şirketi'nden şikayetçi olan yayıncılar:

 1. DIVA medya Hizmetleri limited (turkisk tv-kanal).

 2. Bein media group LLC.

 3. ART

ATN şirketinin İsveç, Danimarka, Norveç ve Oslo'da çok sayıda Türk aboneside bulunuyor.
Editör: İsveç Gündemi