Brian Green adlı yolcunun telefonun, bu modellerin pillerinde tespit edilmiş olan 'patlama' kusuru nedeniyle 'kontrolden geçirilip yenilenmiş' bir cihaz olduğu belirtildi. BBC'de yer alan habere göre Green, telefonu şarjı azalmaktayken cebine koyduğunu, birkaç saniye sonra da ufak bir patlama ses duyduğunu ve pantalonunun cebinden duman çıktığını gördüğünü söyledi.

Telefonu panikle uçağın koridoruna atan Green, "cihazdan koyu ve yeşil bir duman yükseliyordu" dedi. Uçak havalanmadan önce yaşanan olayın ardından Louisville-Baltimore seferi yapması planlanan uçak boşaltılarak uçuş iptal edildi.

"Olayın araştırıldığını" belirten Samsung, telefonda yapılacak olan incelemenin ardından olayın nedenine dair bilginin paylaşılacağını açıkladı.

Note 7 model telefonların pillerinin şarj sırasında ısınıp tutuşması ve patlaması vakalarının ardından, Eylül ayında Samsung telefonları "yenileriyle değiştirmek üzere" geri çağırmıştı.

Samsung'un mobil cihazlar bölümü başkanı Koh Dong-jin " Patlamaların pil hücrelerinden kaynaklandığını teyit ettik ve sorunu çözdük" demiş, elden geçirilip yenilenen cihazların güvenli olduğu belirtilmişti.

SAMSUNG GALAXY NOTE 7 MODELİNİ GERİ ÇAĞIRDI

Ancak Güney Koreli şirket Eylül ayı sonunda yaptığı bir diğer açıklamada, cihazlardaki ısınma sorunun hâlâ devam ettiğini gösteren yeni vakalar olduğu bilgisini vermiş, "Ancak sorun bir güvenlik tehlikesi yaratmıyor" ifadesini kullanmıştı.

Amerikan Ulusal Havacılık Dairesi (FAA) uyarı yayınlayarak yolculardan Note 7 cihazları uçaklarda kapatmalarını, şarj etmemelerini ve bagaj bölümüne verdikleri çantaların içine koymamalarını istemişti.

19 Ağustos'ta piyasaya çıkan telefonun 2 milyondan fazla sattığı belirtiliyor. 10 ülkede satılan telefonların pilleri farklı şirketler tarafından üretiliyor.
Editör: İsveç Gündemi