Amerikalı teknoloji devi Apple’ın adı uzun yıllar sonra ilk kez elde ettiği başarılar ile değil başarısızlıklarla anılıyor. Son dönemde akıllı telefon pazarında istediği başarıyı yakalayamayan şirket, zor bir döneme girdi. iPhone satışlarının düşüşe geçmesi yetmezmiş gibi bir deSamsung’un satışları yükselince, Apple yıllar sonra ilk kez zirvedeki yerini kaybetti.

SAMSUNG APPLE ZİRVEDEN İNDİRDİ

Galaxy S7’nin gördüğü yoğun ilgi sonrası en büyük rakibi Apple’ı zirveden deviren Samsung, bir süre önce dünyanın en büyük telefon üreticisi ünvanını ele geçirdi. Ancak Amerikalı teknoloji devi hala kendi evindeki üstünlüğünü koruyordu. Ancak o da uzun sürmedi. Çünkü şirket ABD’nin en büyük telefon üreticisi olma başarısını da Samsung’a kaptırdı. iPhone 7, 6S'i geçti iPhone 7, 6S'i geçti

APPLE ABD'DE DE YENİLDİ

ABD’de satılan akıllı telefonların yüzde 28.8’ini çıkaran Samsung, yıllar sonra ilk kez ABD’nin en büyük telefon üreticisi oldu. Üstelik bu yıl çıkacak iPhone’dan da beklentiler çok yüksek olmadığı için, Samsung’un bir süre daha zirvede kalması oldukça yüksek bir ihtimal.

Editör: İsveç Gündemi