Yaz tatilini ailesiyle birlikte Türkiye’de geçiren ‘GAİS Takımı’nın Kaptanı Nihat GÖRGÜLÜ, (UHA) Uluslararası Haber Ajansı ve (TÜHA) Türkuaz Uluslararası Haber Ajansı’na açıklamada bulundu.

Kaptan Nihat GÖRGÜLÜ, Konya’nın Kulu ilçesinden İsveç’in Göteborg şehrine göç etmiş bir ailenin dört çocuğundan biri olduğunu, ancak Türkiye’yi çok sevdiğini ve özlediğini ifade etti.

Göteborg’un ‘GAİS Takımı’ U-16 Kaptanı Nihat GÖRGÜLÜ


Nihat GÖRGÜLÜ, “Büyük bir futbol hastasıyım. 6 yaşımda futbol oynamaya başladım. Göteborg’da aynı zamanda tahsilime devam ediyorum. Bu yıl Allah nasip ederse lisede inşaat bölümünde meslek eğitimi alacağım. Bu bölümde pratik imkanım da çok olacak. İsteyerek bu inşaat bölümünde okuyacağım” dedi.

“Bir bina nasıl sağlam temeller üzerine inşa ediliyorsa ben de özellikle futbol da şuanki takımımla beraber bir anlamda inşaatı nasıl sağlam temeller üzerine kurarsam futboldaki kazanımlarım da o denli dayanıklı olacak ve son derece iyi sonuçlar verecek” diye konuşan Göteborg’un ‘GAİS Takımı’ U-16 Kaptanı Nihat GÖRGÜLÜhayatını okul ve futbolla beraber sürdüreceğini ifade etti.

Göteborg’un ‘GAİS Takımı’ U-16 Kaptanı Nihat GÖRGÜLÜ

Kaptan Nihat GÖRGÜLÜ, yaklaşık 10 yıldır Göteborg’da futbol oynadığını belirterek, ilk takımının İsveç’in en üst liginde olan BK HACKEN olduğunu, bir süre sonra IF WARTA’da oynamaya başladığını ve kendisini IF WARTA’ya   kalbi olarak daha yakın hissettiğini açıkladı.

Fiziğinin son derece  iyi olduğundan o dönem, Antrenörün kendisini  ön libero olarak oynattığını hatırlatan Nihat GÖRGÜLÜ, “Takımıma katkılarım konuşulmaya başlamıştı. 7 senedir IF WARTA’nın alt yapısında oynadım ve zaman zaman da A Takımı’yla idman yapma imkanlarım oldu. 2014 senesinde aklıma başka takımlar girmişti ve hep iyi alt yapısı olan takımlar vardı. Amacım marka takımlar değildi, hayalimde hep iyi alt yapısı olan takımlar vardı” dedi.

Göteborg’un ‘GAİS Takımı’ U-16 Kaptanı Nihat GÖRGÜLÜ

Göteborg’un ‘GAİS Takımı’ U-16 Kaptanı Nihat GÖRGÜLÜ, IF WARTA Takımı’ndan sonra şu an 2. Ligde oynayan GAİS’la görüşmeler sonucu GAİS’de oynamaya başladığını belirterek şunları söyledi:

“Beni IF WARTA Takımı’nda ön libero olarak biliyorlardı.  Bir sene sonra bir turnuvada yarı finalde kaybetmiştik. Teknik direktörüm Victor ARUIDSSON beni bu yenilgiden sonra yanına çağırarak, ‘bizim savunma iyi değil seni stoper olarak oynatmak istiyorum’ dedi. Ben kendime güvendiğim için hayır demedim. İlk zamanlar stoper mevkisini çok beğenmiyordum. Çünkü topun hep bende olmasını istiyordum. Ama şimdi ‘iyiki stoper olmuşum diyorum‘. Bir senedir stoper ve takım kaptanı olarak futbol yaşamıma GAİS’de devam ediyorum. Bu mevkiide inşaalah kariyerimde çok büyük adımlar atmak istiyorum.”

Galatasaray takımına özel ilgisinin olduğundan da söz eden genç sporcu Nihat GÖRGÜLÜ,  “bir gün Türkiye’de oynamak isterim. İzmir’in gözde takımlarından Altınorduspor ve Galatasaray gibi bir takımda futbol oynamayı çok isterim. Tabii ki ileride İngiltere’deki takımlardan birinde dünya liginde oynamak isterim” şeklinde konuştu.

Chedjou 2014-15.JPG

Göteborg’un ‘GAİS Takımı’ U-16 Kaptanı Nihat GÖRGÜLÜ, bugüne kadar birçok büyük futbolcularla tanıştığını, her zaman futbol hayatında onları kendisine örnek aldığını ve geçen sene İstanbul Atatürk Havaalanı’nda Galatasaray’dan Aurélien Bayard Chedjou Fongang  ile tanışma fırsatı olduğunu da belirtti.

Futbolda en büyük hayranlarım Real Madrid’de stoper olarak oynayan  Sergio Ramos ve PSG de oynayan Thiago Silvadir olduğunu açıklayan genç Kaptanı Nihat GÖRGÜLÜ, “Onların maçta hiç pes etmemesi ve takım kaptanları sporda ve özel hayatta nasıl mücadele ediyorlar, bunlar bana örnek oluyorlar. Bu sebeple kendilerini takip ediyorum. Oynayacağım her maçtan önce internetten bu futbolcuların maç vidolarını bol bol izliyorum ve  maç esnasında kritik durumlarda nasıl ve ne yaptıklarını takip edip böylece başıma gelen kritik durumlarda örnek ve akılsal çıkarımlar yapıyorum” dedi.

Nihat GÖRGÜLÜ, günümüzde futbolun sadece bir ayak sporu olmadığını, futbolun aynı zamanda bir akıl oyunu olduğunu belirterek “oyun kurmak ve oyun yönetmektir; bu da beynin vücut ile ortak hareket etmesidir” ifadesini kullandı.

Göteborg’un ‘GAİS Takımı’ U-16 Kaptanı Nihat GÖRGÜLÜ

 

İsveç’te stoper mevkiinde oynayan futbolculara büyük önem verildiğini hatırlatan Nihat GÖRGÜLÜ, bu futbolculara kulüpleri tarafından ekstra yardımda bulunduklarını ve bir takımda stoperlerin iyi bir oyun kurucusu olduklarını söyledi..

Nihat GÖRGÜLÜ, genelde stoper oynayacak bir futbolcunun mutlaka fiziğinin iyi olması gerektiğini ve karşı takımın forvetlerini oyundan pasifize etmek için stoper’in son derece önemli olduğuna dikkat çekti..

Göteborg’un ‘GAİS Takımı’ U-16 Kaptanı Nihat GÖRGÜLÜ

Göteborg’un ‘GAİS Takımı’ U-16 Kaptanı Nihat GÖRGÜLÜ, yaşıtlarına göre fiziğinin iyi, çok beğenildiğini ifade ederek,  182 boyunda ve 75 kiloda olduğunu, İsveç’te hırslı oyuncalara büyük önem verildiğini ve bugün İsveç’te özellikle hiç pes etmeyen futbolcular yetiştirilmeye çalışıldığını ifade etti.

Peab Gymnasium’da eğitim gören Kaptan Nihat GÖRGÜLÜ,  Göteborg’da üçüncü Jenerasyon olarak oldukça rahat yaşadıklarını, hem eğitim ve hem  sosyal  yaşamda hiç bir sorun yaşamadıklarını belirterek, “Annem Leyla Görgülü, babam Murat Görgülü bize iyi şartlarda yaşam ve eğitim sağladı. 4 kardeşiz. 3 erkek ve bir kız olan kardeşlerim Ferhat, Serhat ve Hatice Görgülü. İsveç’te doğup büyümemize rağmen biz ülkemizi yani Türkiye’mize büyük bir aşk duyuyoruz. Bu duyguyu isimlendiremezsek de  topraklarımız, köklerimiz bizi her zaman Türkiye’ye çekiyor. Bu çok ilginç bir ikilem. Sonuçta biz 4 kardeş de İsveç doğumluyuz. Ancak biz Türklüğümüzü hiçbir zaman kaybetmedik.

Göteborg’un ‘GAİS Takımı’ U-16 Kaptanı Nihat GÖRGÜLÜ

Her yıl ailemle beraber 2-3 ayımızı İzmir Mavi şehirdeki ve Menderes Yoncaköy koyunda ki yazlığımızda geçiriyoruz ve özlemlerimizi burada depolayıp İsveç’e enerjiyle dönüyoruz. Benim hayallerime tercüman olduğunuz için ben de (UHA) Uluslararası Haber Ajansı ve (TÜHA) Türkuaz Uluslararası Haber Ajansı’na çok teşekkür ederim ” diye kaydetti.

 HABER : Veysel KAVRAYAN

(UHA) ULUSLARARASI HABER AJANSI

Editör: İsveç Gündemi