Başkent Stockholm'deki Friends Arena'da teknik direktör Janne Andersson yönetiminde gerçekleştirilen antrenmanın basına açık ilk 15 dakikalık bölümünde İsveçli futbolcular ısınma hareketleri ve topla çalışmalar yaptı.
Antrenmanın basına kapalı bölümünde ise Hollanda maçının taktik çalışmasının yapıldığı belirtildi.

- Jimmy Durmaz'ın açıklamaları

Antrenmandan önce basın mensuplarının sorularını cevaplayan İsveç Milli Takımı'nın orta saha oyuncusu Jimmy Durmaz, Zlatan Ibrahimovic ve Erkan Zengin'in yokluğunu hissettiklerini söyledi. Ibrahimovic'e milli takıma dönmesi gerektiğini söylediğini aktaran Durmaz, "Ibrahimovic'in kararına son derece saygı duyuyorum. Takımın içinde herkesin üzerinde büyük bir etkisi vardı. Onun boşluğunu hissediyoruz." dedi.
Erkan Zengin'in milli takımı bırakacağını önceden kendisine ilettiğini kaydeden Durmaz, "Erkan, milli takımı bırakmanın zamanı geldi şeklinde konuşuyordu. İsveç Milli Takımı'na seçilmemesi Erkan için sürpriz olmamıştır." ifadelerini kullandı.

- Wesley Sneijder'in açıklaması
Öte yandan dün İsveç'in başkenti Stockholm'e gelen Hollanda Milli Takımı da maçın oynanacağı Friends Arena'da son antrenmanını yaptı.
Çalışma öncesi açıklamalarda bulunan Galatasaraylı futbolcu Wesley Sneijder, İsveç'te Ibrahimovic'in olmamasını şans olarak değerlendirirken, "İsveç her zaman futbolda kendini kanıtlamış bir ülke. İsveç'in gücüne saygı duyuyorum. Yarın bizi zor bir maç bekliyor." diye konuştu.

İsveç-Hollanda mücadelesi yarın TSİ 21.45'te başlayacak.

Orhan Karan/Atila Altuntaş




Editör: İsveç Gündemi