Sadece Erdoğdu sülalesinden bireylerin oynayabildiği FC Erdoğdu Spor, Stockholm 2. Ligi Erkekler Salon Futbolu'nda Sko Boys takımını son maçta 4-2 yenerek şampiyon oldu. Birinci lige çıkmak için play- off karşılaşması oynamaya hak kazanan FC Erdoğdu Spor'un rakibi önümüzdeki günler belli olacak.
52 yıl önce başlayan hikaye

Konya'nın Kulu ilçesinden gelen Erdoğdu Sülalesi 52 yıldır İsveç'te yaşıyor. FC Erdoğdu Sporun en tecrübeli futbolcusu Murat Erdoğ'du, babası Hasan Erdoğdu'nun 1966 yılında İsveç'e geldiğini ve onun gelişi ile birlikte Erdoğdu sülalesinin İsveç'e yerleştiğini kaydetti. 

İsveç'te 400 yakın Erdoğdu sülalesinden insan yaşadığını aktaran Murat Erdoğdu, Erdoğdu sülalesi bireylerinin futbol takımı kurarak Stockholm 2. Ligi'nde mücadele etmesinin haikayesini şöyle anlattı:

''Eskiden düğün ve sünnetlerde biraraya geliyorduk. Büyüyen sülalemiz ve çocuklarımızın birbirinden kopmamalarını ve birbirlerini yakından tanıyarak ilişkilerini devam ettirmeli için böyle bir takım kurduk. Takımın sayesinde sık sık bir araya geliyoruz. Çocuklarımız büyüklerini tanıyor, kendi yaşıt akrabaları  ile tanışıp oynuyorlar. Buda bizi oldukça mutlu ediyor. Kulu'dan bizim gibi gelen bir çok büyük sülale var. Onlara da bu tür faaliyetleri tavsiye ederim'' 






Editör: İsveç Gündemi