Kızlarda 21 ülkenin katıldığı şampiyonada, koç Sadık Topaloğlu yönetiminde ki kız (Dilşat, Mihriban, Beyzanur ve Berivan) takımımız grubunda 6 maçı da kazanarak (Japonya, Slovenya, Finlandiya,Avusturya, Polonya ve İtalya) grup lideri olarak çeyrek finale yükseldi.

Çeyrek finalde Slovakya'yı ve yarı finalde de Japonya'yı  yenen takımımız finalde İskoçya'ya yenilerek dünya ikincisi olarak bayrağımızı gönlere çektirdi. Erkeklerde 24 ülkenin katıldığı şampiyonada koç Ahmet Çelik yönetiminde ki erkek (Uğurcan, Oğuzhan, Emre ve Enes) takımımız grubunda oynadığı 7 maçın 5 tanesini kazanarak (Yeni Zellanda, Polonya, Japonya, Hong Kong, Finlandiya) yenerek grup ikincisi olarak çeyrek finale yükseldi.

Çeyrek finalde Danimarka'yı ve yarı finalde Almanya'yı yenen takımımız final maçında  Çin'e yenilerek dünya ikincisi olarak Bayrağımızı gönlere çektirdi. Milli Takımımızın başarılı ve fedakar genç koçları Sadık Topaloğlu ve Ahmet Çelik yaptıkları açıklamada, ''2011 yılında Erzurum'da yapılan Universiade oyunlarıyla Curling sporu ülkemize geldiğini, bu süreçte Türkiye'de sadece Erzurum'da tesisinin bulunduğu branşta takımlarımızı kurarak çok sıkı ve disiplinli çalışmaya başladık'' şeklinde konuştular.

 Topaloğlu ve Çelik, ''Özellikle 2016 yılı Mayıs ayında Curling Federasyonumuzun kurulması ile kamp çalışmaların başladıklarını ve yetiştirdiğimiz sporcularımızı Milli Takımımıza taşıyarak Ülkemizi çeşitli şampiyonalarda temsil etmeye başladık. Bu dünya şampiyonasına katılma sürecinde ve şampiyonada spor bakanımız sayın Akif Çağatay KILIÇ, federasyon başkanımız sayın Doç. Dr. Kenan ŞEBİN başta olmak üzere federasyonumuzun ve Erzurum Curling ailesinin maddi ve manevi desteğini ile çok iyi hazırlandık.

İsveç Östersund'ta kafile başkanımız Prof. Dr. Recep GÜRSOY, Curling Milli Takımımızın spor psikoloğu Prof. Dr. Mustafa ŞAHİN ve zafere inanmış, Türk Bayrağını gönlere çektirmeye söz vermiş pırıl pırıl sporcularımızla birbirimize destek olarak bir takım ruhu ile hareket ederek amacımıza ulaşmaya çalıştık. Tüm sporcularımızın hedefi şampiyonluktu ve buna gönülden inanarak oynadıklar.

Maçlara çıkarken slagonumuz: Biz biriz, biz biziz ve biz TÜRKİYE'yiz şeklindeydi. Tüm sporcularımızı ülkemiz adına tekrar tebrik ediyoruz'' ifadelerini kullandı. Curling Milli Takımımızın spor psikoloğunu yapan KTÜ Psikoloji ve Rehberlik Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Mustafa ŞAHİN ise, 'Hem Milli Takım hocalarımız sayın Sadık Topaloğlu ve Ahmet çelik hem de Sporcularımızın oluşturduğu takım ruhu, özverili çalışma ve muhteşem adanmışlık sonucu  Türk bayrağını gönlere çekilmiştir.

Aynı anda hem kız hem de erkek Milli Takımımızın final oynaması sanırım ülkemiz adına ilktir. Bu başarıyı Türkiye'ye ve Türk Milletine yaşatan ve dünya ikinciliğini Türk sporuna armağan eden federasyomuza, antrenörlerimize ve aslan yürekli sporcularımıza Ülkem adına sonsuz teşekkürler ediyorum. Bu başarının sırrı adanmışlık ve takım ruhudur. Bunu ortaya çıkartan yüreklere selam olsun' dedi.  



61SAAT.COM
Editör: İsveç Gündemi