STOCKHOLM AA- ORHAN KARAN- Andersson, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 2018 FIFA Dünya Kupası Elemeleri'nde Hollanda ile oynayacakları maçın aday kadrosuna Türk asıllı futbolcu Erkan Zengin'i dahil etmediğini belirterek, "İsveç Milli Takımı yenilenme süreci içinde. Milli takım izleme komitesi bana, aralarında Erkan Zengin'in de bulunduğu 70 futbolcu sundu. Ben de İsveç Milli Takımı'nı yeniden yapılandırmak düşüncesi ile genç futbolcuları seçmeye özen gösterdim. Bu seçim sadece Hollanda maçı için. Önümüzde uzun bir süreç var. Maçların durumuna göre kararımı değiştirebilirim." ifadelerini kullandı.
Ibrahimovic'in kararına saygı duyuyorum

Dünyaca ünlü yıldız futbolcu Zlatan Ibrahimovic'i 2016 Avrupa Futbol Şampiyonası'nın (EURO 2016) ardından milli takımı bıraktığını açılmasından dolayı kadroya çağırmadığını vurgulayan İsveçli teknik adam, "Ibrahimovic, her teknik direktörün takımında görmek istediği bir futbolcu. Kariyerinin en üst noktası ve formunun zirvesinde milli takımı bırakacağını açıkladı. Benim de Ibrahimovic'in aldığı karara saygı duymaktan başka yapabileceğim bir şey yok." diye konuştu.

İsveç yeniden yapılanıyor

İsveç Milli Takımı'nın yeni bir yapılanmaya girdiğinin altını çizen Andersson, şunları kaydetti: 

"İsveç Milli Takımı için yeni bir dönem başladı. Uzun vadede iyi bir takım meydana getirmek için bir çok genç futbolcuyu Hollanda maçına davet ettim. 70 kişilik bir listeden 23 kişilik bir kadro oluşturduk. Umarım 6 Eylül'de Hollanda maçı ile Dünya Kupası elemelerine iyi bir başlangıç yaparak, güven kazanırız."

Orhan Karan/Atila Altuntaş
Editör: İsveç Gündemi