Geçen hafta deplasmanda 1-1 kalmasına rağmen dün gece kendi evinde Halmstad takımına 2-1 yenilen Helsingborg, kendi seyircisi tarafından büyük tepki çekti. Maç sonunda sahaya atlayan bir grup yüzü maskeli taraftar Helsingborg Teknik Direktörü Henrik Larsson'un oğlu Jordan Larsson'un önce formasını çıkarmaya çalıştılar, sonrada genç futbolcuyu saldırarak tartakladılar.
Maç sonrası İsveç resmi haber ajansı TT'ye konuşan Barselona'nın eski yıldızı ve Helsingborg'un teknik direktörü Henrik Larsson, ''Saldırıdan oldukça endişe duydum. 45 yıllık futbol yaşantımda ilk defa böyle çirkin ve üzücü bir olayla karşılaştım'' şeklinde konuştu.

İsveç liglerinin bitimiyle beraber,küme düşen ve kümeye kalan üçüncü takımları belirlemek için birinci ligi sondan üçüncü bitirenle, ikinci ligi üçüncü bitiren aralarında iki maç üzerinden Play out müsabakası oynuyor. 

Öte yandan İçişleri Bakanlığı'da spor müsabakalarında seyircinin maske takarak maçları izlemesini yasaklayan bir yasa tasarısını meclise sunduğunu duyurdu.
Editör: İsveç Gündemi