Spor Toto Süper Lig'de 11. haftanın en önemli mücadelesinde derbi maçta Fenerbahçe sahasında Galatasaray'ı Hollandalı yıldız golcüsü Robin van Persie'nin golleriyle 2-0 mağlup etti. Fenerbahçe kendi sahasında Galatasaray’a yenilmezlik serisini 18 maça çıkarttı.

Dev derbi yurtdışında da nefes kesti. İsveç'in başkenti Stockholm'ün Botkyrka İlçesinin Fittja Mahallesi'nde bulunan Türk Kültür Derneği'nde maçın heyecanı farklı yaşandı. Maç boyınca Fernebahçeliler hop oturup, hop kalkarken, Galatararay'ın durgun futbolundan dolayı, dernekteki sarı-kırmızılı taraftarda maçı sessiz izledi.

Maç sonunda Fenerbahçeliler büyük sevinç yaşarken Galatasaraylılarda rakiplerini centilmence tebrik edip, takımlarına tepki gösterdi.

Maçın yorumu

Fenerbahçe'nin bu seneki kadro yapısının en büyük özelliği, büyük maçlara iyi konsantre olup, iyi oynuyor. Bunu UEFA Avrupa Liginde Hollanda'nın Feyenoord ve İngiltere'nin Manchester United maçlarında gösterdi.
Öte yandan, Riekerink'in takımı maça iyi hazırlamadığı ve maça çıkardığı 11'de büyük yanlışlar yaptığı skora direk etki etti. Fenerbahçe'li futbolcular maç boyunca adeta savaşırken özellikle orta sahası diri ve ayakta kaldı. Sahanın yıldızı ise bana göre adeta iki kişilik oynayan Josef Desoza'ydı.
Editör: İsveç Gündemi