2017 yılı FIFA Hakem Listesi ve Hakem Kategorileri ortaya çıktı. Dinamo Kiev - BJK maçının Hakemi 44 yaşındaki İskoç Craig Thomson, Cüneyt Çakır ile aynı torbada Elite Hakem Kategorinde yoluna devam ediyor.

Türkiye'den ise Deniz Ateş Bitnel'in yerine Halil Umut Meler listede yer aldı. Yardımcı hakemlerde ise FETÖ Soruşturması kapsamında TFF tarafından lisansı iptal edilen Fevzi Demirhan'ın yerine yine Ankara Bölgesinden Serkan Olguncan listede yer bulurken, Orkun Aktaş'ın yerine de İstanbul'dan Esat Sancaktar listeye eklendi.

* FIFA'dan Özkahya sürprizi: Daha önce Fırat Aydınus ve Bülent Yıldırım'ı "koşamadıkları" gerekçesiyle liste dışı bırakan FIFA, bu defa, iki atletik testi başarısız olan ve liste dışı kalması beklenen Halis Özkahya'yı klasmanda tutması sürpriz olarak yorumlandı.

* Listedeki diğer büyük sürpriz ise; FIFA kokartlı yardımcı hakem Orkun Aktaş'ın liste dışı kalarak Esat Sancaktar'ın FIFA listesine dahil edildi.

* Geçen yıl Ocak ayında FIFA kokartı takan ancak bu yıl klasman düşürülen Deniz Ateş Bitnel'in yerine Halil Umut Meler listeye alındı.

İşte FIFA Hakem Listeleri

FIFA HAKEM LİSTESİ

Elit Grup:
Cüneyt Çakır

FIRST GROUP

Hüseyin Göçek
Halis Özkahya

BİRİNCİ KATEGORİ

Mete Kalkavan
Ali Palabıyık

İKİNCİ KATEGORİ

Alper Ulusoy
Halil Umut Meler

FIFA YARDIMCI HAKEM LİSTESİ

Mustafa Emre Eyisoy
Bahattin Duran
Mehmet Cem Satman
Tarık Ongun
Kemal Yılmaz
Ceyhun Sesigüzel
Kerem Ersoy
Serkan Olguncan
* Lisansı iptal edilen Fevzi Demirhan'ın yerine 
Esat Sancaktar
* Orkun Aktaş'ın yerine FIFA yardımcı hakemi

sporx


Editör: İsveç Gündemi