Teknolojinin de gelişmesiyle internet dünyanın en yaygın iletişim araçlarının arasına girdi. İnternet dünyasının gelişmesi aynı zamanda hemen hemen her yaştan insanın kullandığı sosyal medya araçlarının da kullanım alanını genişletmiş oldu. Sosyal medyanın etkisine giren insanlar, artık hayatın her alanındaki gelişmeleri de sosyal medya araçları yoluyla takip etme yolunu seçti. Bu da kimi zaman bazı toplumsal yanlışlıkları da berberinde getiriyor. Özellikle internet dünyasında ve sosyal medya unsurlarında çok tartışılan “Dezenformasyon” konusu, insanları etkisi altına alıyor. Sosyal medya yoluyla yayılan yanlış bilgiler, insanların inanmasıyla bir anda sosyal medya kullanıcıları tarafından inanılıp yayılabiliyor. Özellikle Facebook’ta yapılan bazı hukuki uyarı niteliğindeki yanlış bilgiler, vatandaşların inanmasıyla herkes tarafından paylaşılıyor.

 İŞTE YAYILAN O YANLIŞ BİLGİ

Son günlerde ise sosyal medya aracı Facebook’ta bir çok vatandaşı etkisi altına alan bir paylaşım gündeme oturmuş durumda. Yapılan paylaşımın kim tarafından ne zaman ortaya atıldığı bilinmiyor. Ancak sosyal medya uzmanları, “uyarı” niteliğinde yapılan bu paylaşımın yanlış bir bilgi olduğunu söylüyor.

İŞTE O YANLIŞ YAPILAN PAYLAŞIM

DİKKAT !…
MİT Müsteşarlığı Sosyal Ağ Bildirgesi Facebook’un güvenlik açığından ötürü hesabım üzerinde bulunan tüm verilerimin (IP,fotoğraflarım,paylaşımlarım vs.) çarpıtma yolu ve yasa dışı bir şekilde sahte kişilerce kullanılmasından ve doğabilecek tüm zararlardan ilgili Türk Ceza Kanunu maddeleri gereğince Facebook sorumludur. Bu hesabımdan başka bir hesabım olmadığını bildirir ve gereğinin buna göre yapılmasını tarafınıza arz ederim.

NOT:Paylaşmayın .Kopyalayip durum bildirgesi olarak yapıştırın.

facebookta-yayilan-yanlis-2

FACEBOOK’A ÜYE OLMAK; ŞARTLARI KABUL ETMEK ANLAMI TAŞIR

Uzmanlara göre bu paylaşımı yapmak, hiçbir hukuki hak kazandırmıyor. Çünkü Facebook veya Twitter gibi sosyal medya sitelerine üye olurken, site tarafından sunulan şartlar kullanıcılar tarafından kabul edilmiş hale geliyor. Bu nedenle, yapılan bu paylaşımın, hiçbir hukuki kazanım sağlamadığı ifade ediliyor. Uzmanlar, bu tür yanlış bilinen paylaşımların ilk olmadığı gibi son da olmayacağını söylüyor.

Editör: İsveç Gündemi