Genç Liderler ve Girişimciler Derneği JCI (Junior Chamber International) tarafından 1981 yılından bu yana düzenlenen, “Ten Outstanding Young Persons of the World’ün Türkiye ayağı olan ‘TOYP - Türkiye'nin 10 Başarılı Genci' yarışmasının 22. yapıldı. Siyaset, Hukuk ve Kamu yönetimi dalında birincilik ödülünü Şerife Gül Alıcı kazandı.

Daha önce Şafak Pavey, Ali Nasuh Mahruki, Serdar Bilgili, Umut Oran, Ece Vahapoğlu, Canan Dağdeveren, Tülin Akın, Cem Boyner ve Tolga Örnek gibi Türkiye'nin tanınmış simalarının kazandığı ödülü bu sene İsveç'in başkenti Stockholm'de yaşayan 23 yaşındaki siyasetçi Şerife Gül Alıcı kazandı.

İstanbul Akatlar Kültür Merkesi'nde  yapılan ödül töreninde kısa bir konuşma yapan Şerife Gül Alıcı duygularını şöyle dile getirdi:

''Öncelikle böyle prestijli bir kuruluştan böyle bir ödül aldığım için çok mutluyum. Yurt dışında ülkemi temsil eden bir genç olarak, bu ödül bana enerji verdi. Bu enerji ile çok daha iyi işler yapacağıma inanıyorum. Hepinize teşekkür ediyorum. Bu ödülü bütün insanlık için alıyorum. Son yıllarda tüm dünyayı sarsan savaşlar, terör ve çaresiz çocuk, kadın sığınmacılar bizi derinden üzüyor. Genç bir siyasetçi olarak bu sorunlarla sonuna kadar mücadele edeceğim' dedi.

Konya'nın Kulu ilçesinden 2. Nesil bir ailenin kızı olan Alıcı, geçen sene Sosyal içerik platformu Onedio tarafından Dünya'da geleceğe damga vurması beklenen yetenekli 20 Türk genci arasında gösterilmişti.







Editör: İsveç Gündemi