İsveç resmi haber ajansı TT'nin haberine göre, İsveç Sosyal Demokrat Parti eski Başkanı Mona Sahlin, yakın korumasının lüks bir ev ve otomobil satın alması için evrakta sahtecilik yaptığını itiraf ettiğini belirtti.
Daha önce suçlamaları kabul etmeyen Sahlin'in Pazartesi günü yakın korumasının savcılık ifadesinde suçlamaların doğru olduğunu itiraf etmesinden sonra, evrakta sahtecilik  yaptığını kabul etti. 

Sahlin yakın korumasının evrakta 43 bin kron görünen aylığını 120 bin kron göstererek, taksitli ev ve otomobil almasına yardımcı olması nedeniyle suçlanıyordu. Olayın ortaya çıkmasından sonra  Sahlin,  Kültür Bakanlığı çatısı altında bulunan Şiddeti Teşvik Eden Aşırılıkçılığa Karşı Ulusal Birim Koordinatörü Başkanlığı görevinden istifa etmişti.

- 1995 yılında çikolata yolsuzluğu

Daha önce Sosyal Demokrat Parti'de bir çok kez Bakanlık ve Parti Başkanlığı yapan Mona Sahlin, 1995 yılında, sol koalisyon ittifak hükümetinde bakanlık görevini sürdürürken, bakanlığa ait kredi kartıyla, 200 Krona (yaklaşık 20 avro) Toblerone marka bir çikolata satın aldığı ortaya çıkmış ve istifa etmek zorunda kalmıştı. 
Editör: İsveç Gündemi