Türk asıllı Mert Çimen, Yeşiller ve Çevre Partisi’nin Jönköping şehrine bağlı Nässjö ilçe teşkilatı başkanı oldu. Çimen, üç yıl önce de Nässjö ilçesinde Yeşiller ve Çevre partisinden 19 yaşında belediye meclis üyesi seçilerek dikkatleri üzerine çekmişti. 

Çimen, AA muhabirine yaptığı açıklamada, iki adaylı başkanlık yarışında 55 delegenin oy kullandığını belirterek, “Diğer aday 20, ben ise 35 delegenin oyunu aldım. İlçeye ve partime en iyi şekilde hizmet etmeye devam edeceğim. Türk asıllı bir genci partinin ilçe başkanlığına getirdikleri için tüm delegelere teşekkür ediyorum, çok mutluyum” dedi.

- “Türk kimliğim de var”

İlçenin amatör futbol takımı Forserums'un da 3 yıldır başkanlığını yaptığını anlatan Çimen, “İlçede küçük yaşlardan beri hep sosyal aktivitelerin ve güzel işlerin içinde oldum. Üç yıl önce iflas eden Forserums takımına başka olup iflasın eşiğinden çevirdim.” diye konuştu.

Futbol takımının yönetimindeki başarısından dolayı ilçede kısa bir süre içinde tanınırlığının arttığını ifade eden Çimen, “Ben insanlara hizmet etmeyi, onların problemleriyle ilgilenerek çözmeyi seviyorum. İsveç kimliğimin yanında Türk kimliğim de var. Bu kimliğime laf getirmemek için de ekstra gayret gösteriyorum.” şeklinde konuştu.

Yeşiller ve Çevre Partisi İsveç'te sol azınlık hükümetinin ortağı konumunda bulunuyor.

Atila ALTUNTAŞ / İsveç Gündemi


Editör: İsveç Gündemi