Eski başbakan Fredrik Reinfeldt İsveç televizyon kanalı SVT için hazırlayacağı bir dizi televizyon programında son on yılların uluslararası önemli iktidar sahipleri ile söyleşiler yapacak.

Fredrik Reinfeldt'in söyleşi yapacağı kişiler arasında ABD eski Dışişleri Bakanı Condoleezza Rice, Eski NATO Genel Sekreteri ve Danimarka Başbakanı Anders Fogh Rasmussen, şimdiki NATO Genel Sekreteri ve eski NorveçBaşbakanlarından Jens Stoltenberg ve eski İngiltere Başbakanı Tony Blair de bulunuyor.

Reinfeldt misafir edeceği top politikacılarla kendileri, iktidarda bulundukları süre içinde karşılaştıkları önemli olaylar ve gelecekte karşılaşılabilecek global politik zorluklar üzerinde konuşarak düşüncelerini öğrenmeye çalışacak.

İsveç televizyon kanalı SVT Kültür Dairesi Müdürü Martin Vårdstedt eski başbakan Reinfeldt'i program yapımcısı olarak değil raportör(söyleşici) olarak nitelemeyi tercih ederek "Reinfeldt bu programı İsveç televizyonunun bir gazetecisi olarak değil, kendisi olarak hazırlıyor. Kendisinden bir gazeteci olarak sorular sorması beklenmiyor. Günümüzde iktidarda olmayan top politikacılar arasındaki bir sohbet olacak" diye konuştu

Haberler.com
Editör: İsveç Gündemi